Kryefjala Logo

Vendimet më të vështira që do të merrni ndonjëherë, sipas ekspertëve

25 Tetor, 2023 | 1:17 pm

Njohja e mënyrave të dobishme që ne skalitim të ardhmen me zgjedhjet tona mund të jetë motivimi për të marrë përfundimisht një vendim të vështirë dhe për të filluar të ecni drejt së ardhmes së dizajnit tuaj.

1. Zgjedhja e vetes së pari

Jini mjaft egoist për të vënë veten në vend të parë çdo ditë. Edhe në ditët kur kjo zgjedhje do të shqetësojë njerëzit që mendojnë se është detyra juaj të plotësoni nevojat e tyre.

– Loulou Palmer, Hipnoza kuantike shëruese

2. Bërja e zgjedhjes për të falur

Një vendim i vështirë, i shoqëruar shpesh me përfitime të konsiderueshme, është zgjedhja për të falur.

Nuk është një rrugë e lehtë për të ecur, por sjell çlirim dhe shërim të jashtëzakonshëm. Falja e dikujt, edhe kur ju ka bërë keq të thellë, ju çliron nga barra e rëndë e inatit dhe zemërimit.

Ju jep lirinë për të ecur përpara me një zemër më të lehtë dhe një mendje të qetë. Në fund të fundit, falja është një dhuratë që i bëni vetes, duke ju lejuar të rifitoni paqen dhe lumturinë tuaj të brendshme.

3. Gdhendja e angazhimeve në gur

Shumica e njerëzve qëndrojnë në marrëdhëniet e tyre shumë më gjatë sesa është e kënaqshme për ta ose për partnerin e tyre, sepse kanë frikë të humbasin atë që kanë dhe nuk duan të mësojnë se si të krijojnë një partneritet vërtet madhështor, i cili kërkon aftësi dhe përpjekje. Në vend që të mësojnë të transformojnë marrëdhënien, njerëzit ndihen të frustruar, të zhgënjyer ose të zemëruar.

Kur dikush është me të vërtetë i përkushtuar për të krijuar një marrëdhënie të mrekullueshme, të mësuarit dhe evolucioni është mënyra më e mirë për të gjetur gëzimin dhe paqen që është dëshira e përbashkët e shumicës së partnerëve dhe angazhimi për të mësuar se si ta krijojë këtë është vendimi më i vështirë që ata duhet të marrin. .

– Susan Allan, Trajnere e Marrëdhënieve

4.Qëndrimi autentik me veten përballë kundërshtimit

Një nga vendimet më të vështira me të cilat përballemi si njerëz është të veprojmë në mënyra që janë autentike për ne përballë shtytjes, kundërshtimit ose kundërshtimit të drejtpërdrejtë nga të tjerët.

Qoftë ndjekja e një karriere jokonvencionale, takimi me dikë që të tjerëve nuk u pëlqen, veshja në mënyrë jokonvencionale ose diçka shumë më e madhe si divorci ose ndryshimi i të gjithë stilit të jetesës, jeta është plot rrezik.

Shpesh është e frikshme të marrësh rreziqe sepse shpesh jemi mjaft rezistent ndaj ndryshimeve. Kjo tha nëse ndryshimet që dëshironi të bëni janë autentike për ju në një mënyrë që ndihet mirë.

Pastaj, shpesh është vendimi më i mirë që mund të merrni.

Kur  jeni në dyshim, pyesni veten se çfarë do të ndodhë nëse ndryshoni dhe çfarë do t’ju kushtojë nëse nuk e ndryshoni.

Ato momente kryesore në jetë shpesh çojnë në përfitimet më të thella.

Të ngjashme