Kryefjala Logo

Vendimet më të rëndësishme që një person mund të marrë në jetën e tij, sipas ekspertëve

5 muaj më parë

Çdo ditë të jetës sonë, ne përballemi me një mori vendimesh.

Mund të shkojmë aq larg sa të zgjedhim të mos vendosim asgjë!

Sigurisht, disa vendime janë më kritike se të tjerat dhe mund të kërkojnë shqyrtim më të kujdesshëm përpara se të veprojmë në lidhje me vendimin.

•kuptoni se çfarë i jep qëllim jetës suaj

Çfarë i jep jetës suaj kuptim dhe qëllim? Ky themel bëhet bazë për shumë zgjedhje të tjera të jetës, si karriera, marrëdhëniet dhe zhvillimi personal.

Nëse jeni të qartë për vlerat dhe qëllimin tuaj, mund t’i përshtatni vendimet dhe veprimet tuaja në përputhje me rrethanat, duke çuar në një jetë më të plotë dhe kuptimplote.

Kjo qartësi mund t’ju udhëheqë në marrjen e zgjedhjeve që lidhen me arsimimin, karrierën, marrëdhëniet, stilin e jetës dhe rritjen personale, duke ju ndihmuar të qëndroni në një rrugë që rezonon me dëshirat tuaja thelbësore.

Megjithatë, është e rëndësishme të mbani mend se jeta është komplekse dhe njerëzit shpesh përballen me shumë vendime të rëndësishme.

Ajo që është më e rëndësishme të mbani mend është se vlerat dhe qëllimi do të ndryshojnë nga personi në person dhe në faza të ndryshme të jetës së tyre.

•Për të krijuar një fëmijë

Të kesh një fëmijë, duart poshtë. Ju mund të ndryshoni partnerin, adresën dhe karrierën tuaj – por një fëmijë është për gjithë jetën. Përgatituni për ndryshimet që sjellin fëmijët dhe filloni të bëni pendë folenë tuaj përpara lindjes së tyre për t’u dhënë atyre një shtëpi të dashur dhe të qëndrueshme kur të mbërrijnë.

•Të zgjedhësh me kë do të kesh një fëmijë

Jeta është plot me vendime të rëndësishme dhe momente që ndryshojnë jetën. Por vendimi më i rëndësishëm që do të merrni ndonjëherë është se me kë keni një fëmijë. Është dytësore për martesën. Sepse pasi të keni krijuar një jetë, do të jeni gjithmonë të lidhur me këtë person tjetër. Nuk ka rëndësi nëse ata e dinë se ju pëlqen apo nuk duan të bëjnë asgjë me ju. Prindërit mund të bëjnë zgjedhje që kanë pasoja afatgjata. Nëse vendosni të krijoni jetë, mendoni seriozisht se me kë e bëni këtë.

•Për të ditur se cili aplikacion po funksionon në trurin tuaj

Sa herë që përballeni me një vendim të rëndësishëm, mbani mend këtë: Është ai që vendosni të jeni kur merrni vendimin që ka vërtet rëndësi. A është kthyer truri juaj në një nyjë?

I zbatuar në psikologji, ligji i shkakut dhe pasojës dikton që mendësia (shkaku) ynë dominues krijon mënyrën se si ndihemi dhe emocionet tona përcaktojnë veprimet tona dhe zgjedhjet e jetës (pasojë). Më pëlqen të krahasoj mendjen nënndërgjegjeshëm, e cila mban të gjitha mendimet tona, me një smartphone me shumë aplikacione vezulluese që na shikojnë nga ekrani.

Kur hapim një nga këto aplikacione, telefoni bëhet ai, duke performuar sipas të dhënave brenda atij aplikacioni. Po ashtu edhe truri ynë.

Të ngjashme