Kryefjala Logo

Vajza mbipeshë fillon peticionin që njerëzit me pesha të mëdha të marrin ulëse falas në avionë

8 muaj më parë

Jaelynn Chaney, një ndikuese e mediave sociale me madhësi plus nga Vancouver, Uashington, kohët e fundit ka kërkuar për strehim më të mirë për udhëtarët me madhësi plus në linjat ajrore.

Chaney krijoi një peticion drejtuar Administratës Federale të Aviacionit (AFA) duke renditur kërkesat që ajo beson se do t’i përshtatnin më mirë ata njerëz që ajo mendon se aktualisht po diskriminohen për shkak të madhësisë së tyre.
Ajo shkroi një listë kërkesash që AFA të ndiqte.

Vendasja e Vankuverit shkroi për përvojën e fundit që kishte i fejuari i saj duke fluturuar nga aeroporti Tri-Cities në Pasco, WA, në Aeroportin Ndërkombëtar të Denverit në Kolorado.

Ajo pretendon se i fejuari i saj – i cili është gjithashtu mbipeshë i ishte nënshtruar komenteve të urrejtjes, pamjeve mosmiratuese dhe madje refuzimit për t’u ulur pranë tyre, që përbënte diskriminim.

“Ky keqtrajtim i pasagjerëve plus-size është i papranueshëm,” pretendon Chaney, duke iu referuar trajtimit që iu nënshtruan si ajo dhe i fejuari i saj, “dhe nënvizon nevojën urgjente për politika më të mira që mbrojnë dinjitetin dhe të drejtat e të gjithë pasagjerëve, pavarësisht madhësisë.”
“Të gjithë pasagjerëve me madhësi plus duhet t’u sigurohet një vend shtesë falas, ose edhe dy ose tre vende në varësi të madhësisë së tyre, për të akomoduar nevojat e tyre dhe për të siguruar komoditetin e tyre gjatë fluturimit,” pohon ajo.

E përfshirë në këtë kauzë, ajo beson se linjat ajrore duhet të rimbursojnë ato që blejnë vende shtesë në mënyrë të pavarur përmes një “procesi të drejtpërdrejtë”.
Peticioni Change.org i Chaney ka arritur mbi 6,000 nënshkrime në kohën e shkrimit me një objektiv aktual prej 7,500. Shumë nga njerëzit që kanë dhënë firmat e tyre kanë shkruar fjalë të mira dhe madje kanë vënë në dukje disa të meta të tjera me sistemin aktual në fuqi.

Burimi:YourTango

Të ngjashme