Kryefjala Logo

Vajza 25-vjeçare kërkon të rikthehet tek prindërit pasi qeraja ju rrit por mamaja e saj nuk e pranon

10 muaj më parë

Një nënë është quajtur “më e keqja” pasi i tha vajzës së saj se nuk lejohej të kthehej me të.
Ajo shpjegoi se vajza e saj u shpërngul tre vjet më parë me të dashurin e saj dhe të dy morën një apartament.
Megjithatë, për shkak të rrethanave të paparashikuara, vajza e saj 25-vjeçare tani ka kërkuar të kthehet tek prindërit e saj.

Nëna shpjegoi se vajza e saj dhe i dashuri i saj kishin qenë së bashku për katër vjet para se të vendosnin të jetonin së bashku.
“Nuk është se iku me një djalë që sapo takoi. Ne e mbështetëm vendimin e saj, ajo ishte mjaft e madhe dhe punonte me kohë të plotë,” shkroi ajo.
Megjithatë, qiraja në zonën ku ata jetojnë është rritur dhe pronari i së bijës së fundmi ia rriti qiranë me më shumë se 40% në harkun e tre muajve.

Tani, ajo dhe i dashuri i saj nuk janë në gjendje të vazhdojnë të jetojnë në banesën e tyre.
“Çështja është se ata nuk po notonin saktësisht në para më parë dhe nuk kanë mjaftueshëm për rritjen e tregut”tregon mamaja

Si zgjidhje, vajza e gruas dhe i dashuri i saj vendosën të ktheheshin te prindërit e tij për disa muaj, ndërkohë që ata kursyen më shumë para për t’u larguar, por prindërit e të dashurit të saj refuzuan ta pranonin gjithashtu.
“Kështu që ata propozuan një ide, ajo do të kthehej tek ne, ai me prindërit e tij dhe ata do të kursenin dhe do të largoheshin pas 6 muajsh”.

Megjithatë, ajo dhe bashkëshorti i saj e shohin si “të papërshtatshme” të lejojnë vajzën e tyre 25-vjeçare të kthehet me ta, duke argumentuar se ajo është një e rritur që duhet “të mësojë të kujdeset për veten” dhe të mos mbështetet në gjithçka nga prindërit e saj”.
Vajza e tyre madje ofroi të paguante qiranë derisa jetonte me ta, por kushti i tyre i vetëm për të pranuar ishte nëse ajo “pajtonte të paguante mesataren e tregut plus pjesën e saj të shërbimeve komunale”.

Nëse vajza e tyre do të detyrohej të paguante atë shumë, kjo do të thoshte se ajo nuk do të ishte në gjendje të kursente shumën e parave që i nevojiten për t’u larguar me të dashurin e saj.

Meqenëse ata nuk e lënë vajzën e tyre të kthehet brenda, ajo tani po detyrohet të ndajë një apartament me dy dhoma gjumi me gjashtë shokët e dhomës.

“Ndihem keq për të, por ende mendoj se është përgjegjësi e saj. Në këtë pikë, ajo nuk telefonon më shumë dhe jam e shqetësuar se kjo mund të ketë ndikuar në marrëdhënien tonë.”ka përfunduar mamaja.
Ju si e mendoni?

Të ngjashme