Kryefjala Logo

Ushtrime të mahnitshme terapie për çifte që mund t’i provoni në shtëpi

2 muaj më parë

Të gjithë kemi parë mjaft televizion me realitet të keq për të ditur që gjërat në marrëdhënien tonë mund të jenë shumë më keq. Mund të ndodhin ndeshje të bërtiturash, kërcënime për divorc dhe madje edhe pije në fytyrë.

Megjithatë, terapia në çifte nuk është vetëm për çiftin jofunksional.

Ndoshta mosfunksionimi në marrëdhënien tuaj nuk ka marrë ende përmasa epike, por kjo nuk do të thotë se disa ushtrime të shëndetshme marrëdhëniesh nuk do t’ju sjellin dobi në planin afatgjatë.

Në fakt, do të habiteshit se sa lehtë mund t’i përsërisni këto ushtrime këshilluese për martesën pa lënë kurrë shtëpinë tuaj.

•Keni një “orë ndershmërie”.

Shpesh lexoj këshilla se duhet të vlerësoni interesat e partnerit mbi interesat tuaja. Kjo është një ide e tmerrshme! Kur vendosni nevojat e partnerit tuaj në radhë të parë, natyrisht prisni që ai të bëjë të njëjtën gjë. Por shpesh, njëri partner sakrifikon më shumë se tjetri dhe fillon të inatoset me partnerin që nuk po e mban fundin e pazarit.

Për ta parandaluar këtë, bëni një orë ndershmërie. Kjo është koha kur mund t’i tregoni njëri-tjetrit se si ndiheni vërtet për gjërat me imunitet të plotë. Për shembull, nëse nuk ju pëlqen futbolli, por i dashuri/burri juaj ju pret atje duke e parë me të çdo të diel, thuajini se preferoni të bëni diçka tjetër.

Ky ushtrim përfundimisht do t’ju lejojë të ndani të vërtetën për gjithçka dhe të respektoni mendimet e njëri-tjetrit pa marrë asgjë shumë personale.

•Zgjidhini mosmarrëveshjet para gjumit.

Argumentet që zgjasin pa u zgjidhur kthehen në hidhërim, i cili më pas kthehet në pakënaqësi. Përpara se të ndodhë kjo, thjesht zgjidhni argumentet në ditën kur ato fillojnë.

Po sikur emocionet të jenë shumë të larta ose anët aq të forta sa nuk mund t’i zgjidhni para gjumit? Në këtë rast, pranoni të ndaloni argumentin dhe ta zgjidhni atë të nesërmen me qëllimin e plotë për ta zgjidhur atë së bashku.

•Bëni një “listë argëtuese”.

Cilat janë 10 gjërat argëtuese që dëshironi të bëni së bashku?

Bëni një listë dhe sigurohuni që të kontrolloni një artikull nga lista në muaj.

•Gjeni kohë për t’u argëtuar së bashku.

Shikoni, puna e vështirë duhet të bëhet përpara se të fillojë argëtimi.

Njësoj si kur ishit fëmijë dhe ju duhej të bënit detyrat e shtëpisë përpara se të luanit, duhet të pastroni hidhërimin dhe pakënaqësitë përpara se të mund të argëtoheni.

Por sapo ta bëni, mendoni për diçka krejtësisht të egër, argëtuese dhe (ndoshta të papërgjegjshme) për ta provuar si çift.

Bëjeni atë diçka që nuk do ta bënit kurrë ndryshe, si të dilni në publik.

E rëndësishme është që të jetë argëtuese, emocionuese dhe në përputhje me vlerat tuaja.

Të ngjashme