Kryefjala Logo

Ushqimet që duhet të evitoni me stomakun bosh

29 Mars, 2022 | 2:49 pm

•Makarona
Irritojnë gastritin dhe fryjnë stomakun
•Bulmet
Acidi klorhidrik i formuar në stomak vret bakteret e acidit laktik. Pra ngrënia e bulmetir në mëngjes ka shumë pak vlera për trupin.

•Ëmbëlsira
Rrit nivelin e insulinës e cila ngarkon pankreasin i cili sapo e ka filluar funksionin.
•Banane
Stomaku bosh me banane brënda rrit magnezin në gjak dhe dëmton zemrën.

•Ushqime pikante
Irriton mukozën e stomakut dhe rrit prodhimin e acidit.Kjo ndikon për keq në sistemin tretës.
•Pije të gazuara
Pakëson furnizimin e gjakut në stomak dhe ushqimi tretet shumë ngadalë.

Të ngjashme