Kryefjala Logo

“U përpoqa të isha personi i tretë në një marrëdhënie të hapur dhe ishte një dështim”

18 Tetor, 2022 | 12:50 pm

Kanë qenë disa vite më parë kur e takova..
Një mik më pyeti nëse mund t’i jepja shokut të tij një vend për të fjetir sepse ky shoku kishte nevojë për të fjetur diku për disa ditë.

Thashë “po”.
Shoku im më tha gjithashtu se ky djalë kishte një të dashur në vendlindjen e tij.
Megjithatë, kishte diçka ndryshe tek djali që erdhi në vendin tim.
Unë kisha këtë lidhje të papërshkrueshme, të pamohueshme me të.

Ne kishim të njëjtat interesa dhe të njëjtat shije dhe unë shkoja më mirë me të se sa me këdo tjetër.
Disa ditë në shtëpinë time u kthyen në një muaj dhe ai kaloi nga gjumi në shtratin rezervë në qëndrimin në dhomën time.
Në fillim, do të bënim justifikime për të ndarë shtratin tim, si psh:”Duhet të na kishte zënë gjumi duke parë atë film”.
Më në fund, ne shprehëm ndjenjat tona për njëri-tjetrin.

Për habinë time, ai më shpjegoi se ishte në një lidhje të hapur me të dashurën e tij.
Me fjalë të tjera, si ai dhe e dashura e tij ranë dakord që ata mund të takoheshin me njerëz të tjerë gjithashtu.
Nuk kisha folur kurrë me të dashurën e tij, por i besova fjalës së tij.

Mendova se pasi të kisha kaluar ditë e ditë me të, me siguri ai nuk do të gënjejë.
Së shpejti, ai i tha të dashurës së tij se unë dhe ai po takoheshim dhe unë fillova të takohesha me një çift.
Ajo nuk ishte e emocionuar, por pranoi lidhjen e hapur.

Unë dhe ai vazhduam të takoheshim, por marrëdhënia jonë u çrregullua.
Ai fliste me të dashurën e tij dhe unë ndihesha xheloze.
Në fakt, xhelozia ime ngriti kokën e saj të shëmtuar më shpesh sesa do të doja ta pranoja.

Ai dhe unë diskutonim rregullisht se sa xheloze isha.
Edhe kur ne ziheshim për diçka jashtëzakonisht të vogël dhe të thjeshtë, unë përgjigjesha: “Me bast që ajo do të të linte të largoheshe me diçka të tillë, apo jo?”

Por, shumica e argumenteve tona thjesht rrotulloheshin rreth faktit se nuk ishim vetëm ne të dy në marrëdhënien tonë.
Unë vazhdimisht vija në dyshim vlerën time.

E krahasoja veten me çdo vajzë që shikonte dhe pyesja veten nëse do t’i zgjidhte ato mbi mua.
Sa herë që mendoja për të dashurën e tij tjetër, ndihesha e papërshtatshme deri në sëmundje.
Pasi i dhashë fund marrëdhënies së hapur, kuptova se duhej ta vlerësoja veten aq sa të ndaloja së krahasuari dhe t’i jepja zemrën një personi.

Unë ende i mbështes plotësisht çiftet poliamoroze dhe marrëdhëniet e hapura, por gjithashtu e di që të jesh pjesë e një të tillë nuk funksionon për mua personalisht.
Nëse po kërkoni të jeni personi i tretë në një marrëdhënie të hapur, sigurohuni që të dini sfidat me të cilat mund të përballeni.
Përpara se të hyni në një marrëdhënie të hapur, sigurohuni që xhelozia dhe krahasimi të mos ju sëmurin.

Burimi:YourTango

Të ngjashme