Kryefjala Logo

U mbylla në shtëpi për vite:Nuk arrija të harroja vitet në jetimore

16 Nëntor, 2023 | 12:05 pm

Ajo është Madhu,lindur në vitin 1992 në Indi. Prindërit e futën në një shportë dhe e lanë para një jetimoreje.

Madhu rritet vetëm.

Në rrugë njerëzit po vdesin nga uria.

Ajo sheh kufoma, varfëri, zemërim. Ato imazhe qëndrojnë me të.

Ajo është 4 vjeç.

Një burrë dhe një grua vijnë nga Italia vetëm për të. Ata janë të ëmbël, të sjellshëm. Madhu zbulon për herë të parë bukurinë e një përqafimi. Ai shpërngulet me ta në Padova.

Ajo ka një çati mbi kokë, nuk i mungon ushqimi, mami dhe babi e rrisin me vëmendje.

Por kujtimi i asaj që përjetoi ia heq buzëqeshjen. Madhu mbyllet në një dhimbje të errët dhe mbytëse. Nuk lejon askënd të hyjë në të. Zvarritet deri në diplomim, kur ka edhe një muaj, i lë të gjitha.

Ajo fshihet në dhomën e saj të gjumit, shkon në banjë vetëm nëse nuk ka njeri jashtë,ai nuk del kurrë nga shtëpia.

Ajo nuk di si të reagojë.

Babai e mban fort:”E dashur, mëso të mbledhësh fitore të vogla, vetëm në këtë mënyrë do ta mundësh frikën.”

Madhu është e shtangur.

Ajo i gdhend ato fjalë thellë në zemrën e saj. Ajo i vendos vetes synime.

Ngrihet nga shtrati, rregullon mbulesat dhe hap derën. Pak nga pak merr guxim dhe fillon terapinë.

Pas vitesh e mbyllur në shtëpi, Madhu del nga guaska e saj. Ajo studion për t’u bërë grimere, vullnetare, takon një djalë. Shkëndija vjen. Madhu ndjen nevojën për të folur.

Fjalët dalin duke derdhur lot.

Me të ajo arrin të hapet si kurrë më parë. Është një dashuri totale, e hapur, mikpritëse.

Madhu është e dërrmuar por dëshiron ta shumëfishojë, ta ndajë.

Mundohen të bëjnë një fëmijë, por nuk vjen, thonë se ndoshta nuk do të vijë kurrë. Madhu është e dëshpëruar.

Dhimbja e përkul, por nuk e thyen. Ajo e di se mund ta bëjë.

Ajo gjen forcë në atë dashuri që e ndihmoi të rilindte dhe martohet me partnerin e saj. Disa kohë më vonë ajo zbulon se është shtatzënë.

Sot Madhu është 31 vjeç. Ajo hapi biznesin e saj. Është nënë, grua, bijë, por mbi të gjitha është një grua që ka mësuar të besojë te vetja.

Ajo e kuptoi se arma e vetme kundër frikës është jeta. Dhe çdo ditë ajo zgjedh ta jetojë atë. Vazhdoni të mblidhni fitore të vogla dhe të çmuara.

Të ngjashme