Kryefjala Logo

U divorcua nga ish burri i saj prej 10 vitesh, gruas i kërkohet të kujdeset për foshnjën e re të ish-it pasi ajo tashmë ‘qëndron në shtëpi’ me fëmijët e tjerë

6 muaj më parë

Ata ishin divorcuar prej 6 muajsh pasi ishin martuar për një dekadë, dhe ai tashmë po pret një fëmijë me të dashurën e tij të re.

Ish-gruaja pranoi se nuk e kishte kapërcyer ende ish-bashkëshortin e saj, megjithëse ai kishte ecur përpara.
Sipas saj, “Ishte dhe mbetet një ndarje e çrregullt. Unë jam ende e lënduar për këtë dhe ai duket se ka lëvizur plotësisht disi.”
Ajo vazhdoi të shpjegoi se kur ajo dhe burri i saj patën fëmijën e tyre të parë, ata nuk e donin atë në çerdhe. Kështu, ajo qëndroi në shtëpi dhe nisi biznesin e saj në distancë. Me ndihmën e prindërve të saj në pension, situata funksionoi në mënyrë perfekte.
Ish-bashkëshorti i saj nuk humbi kohë duke e lënë gruan e tij shtatzënë dhe data e lindjes së saj po afrohet me shpejtësi. Ajo është një infermiere dhe i kërkoi atij të shikonte çerdhet me të në mënyrë që të mund të kthehej në punë pasi të kishte fëmijën.

Burri, ende i prerë kundër dërgimit të fëmijëve të tij në çerdhe, refuzoi dhe pasoi një debat.
Ai kurrë nuk do t’i lejonte fëmijët e tij të shkonin në çerdhe dhe priste që e dashura e tij të qëndronte në shtëpi dhe të kujdesej për fëmijën e tyre.

Burri thirri ish-gruan e tij për të shfryrë zhgënjimet e tij për situatën dhe gjatë asaj bisede doli me atë që ai mendonte se ishte një zgjidhje e shkëlqyer për problemin. Ai i kërkoi asaj që të kujdesej për fëmijën derisa ai dhe e dashura e tij punonin. Ai besonte se ishte një zgjidhje e përsosur pasi ajo ishte tashmë në shtëpi me fëmijët e tyre dhe prindërit e saj mund ta ndihmonin.

“Unë disi e humba atë nga ai,” tha ajo. “Ishte një vit zemërimi dhe lëndimi dhe unë thashë disa gjëra të këqija për të cilat kërkova falje”. Tre ditë pas atij diskutimi të ashpër, e dashura e ish-burrit të saj iu afrua teksa ajo i linte fëmijët në shtëpinë e tyre.
Ndonëse nuk i kishte thënë kurrë këto gjëra, gruaja kërkoi falje për faktin se fjalët e saj ishin perceptuar kështu. Ajo i tha njerkës së re të fëmijëve të saj se ishte e lumtur për ta, por nuk do të kujdesej për fëmijën e tyre. Me këtë, ajo u largua “përpara se të shpërthente përsëri”.

Vetëm dy orë pasi ajo u largua, ish-bashkëshorti i saj i telefonoi furishëm dhe i kërkoi të vinte të merrte fëmijët e tyre sepse ai dhe e dashura e tij po ziheshin. Ai nuk donte që fëmijët të ishin dëshmitarë të konfliktit, kështu që ajo shkoi dhe mori fëmijët e saj.

Rrugës për në shtëpi, i mërzitur nga refuzimi i saj, ish-burri i saj vazhdoi duke i dërguar mesazhe dhe duke i kërkuar sërish të kujdeset për fëmijën. Këtë herë, ai e ëmbëlsoi marrëveshjen duke i ofruar t’i paguante asaj 200 dollarë në javë.

Edhe një herë, ish-gruaja e tij nuk pranoi, duke bërë që ai të sulmonte dhe ta quante “të hidhur”. Që atëherë, e dashura e re ka dërguar mesazhe dhe ka bërë që miqtë dhe familja e saj të lënë komente të këqija për biznesin e gruas. Ish-bashkëshorti i saj nuk e ka ngritur më këtë temë, por ka qenë i prerë me të kur diskutojnë për fëmijët e tyre.

Të ngjashme