Twitter ndryshon logo me urdhër të Elon Musk:Pse është kaq i fiksuar me shkronjën “X”?

2 muaj më parë

Që nga publikimi i tij në vitin 2006, Twitter është bërë një emër i njohur, aq sa Fjalori i Oksfordit shtoi “tweet” si fjalë në vitin 2013. Por kjo nuk e ndalon kompaninë e pronarin e ri të Twitter, Elon Musk që të dëshirojë një riemërtim.

Pas shumë pushimeve nga puna dhe përditësimeve të rëndësishme në platformën e mediave sociale, ndryshimi i emrit të Musk nga Twitter në “X” – zyrtarisht X Corp – vjen si një hap tjetër në ndryshimin e platformës përtej njohjes.

Pse “X”, megjithatë? Epo, Musk ka pasur një histori mjaft të fiksuar pas kësaj shkronje.

Elon Musk ka më shumë se 20 vite të fiksuar pas shkronjës ‘X’.

Pak para njoftimit zyrtar, CEO e Twitter Linda Yaccarino tregoi se ‘X’ mishëron “gjendjen e ardhshme të interaktivitetit të pakufizuar” dhe do të krijojë lidhje “në mënyra që sapo kemi filluar të imagjinojmë”.

“Ky transformim nuk njeh kufij. X do të bëhet platforma e aftë për të ofruar,” tha ajo.

Zgjedhja për të riemërtuar platformën e mediave sociale është një komponent kyç në skemën e madhe të Musk për transformimin e Twitter, tani “X”, në një aplikacion gjithëpërfshirës, ​​i quajtur “aplikacioni gjithçka”. Ky aplikacion do të akomodojë transaksione dixhitale, rezervime taksie dhe shërbime të tjera financiare të ngjashme me WeChat të Kinës.

Musk ka investuar shumë në platformën e mediave sociale që nga blerja e tij rekorde prej 44 miliardë dollarësh vitin e kaluar. Përpara se të blinte Twitter-in në vitin 2022, Musk kishte deklaruar, “Blerja e Twitter shërben si një katalizator për zhvillimin e X, aplikacionin gjithçka”.

Por pse Elon është kaq i fiksuar pas X?

Leon F. Seltzer shkroi një artikull të korrikut 2023 për Psychology Today që thjesht mund t’i përgjigjet kësaj pyetjeje. X mund të nënkuptojë lindje, vdekje, anulim, shumëzim dhe shumë më tepër. Pastaj përsëri, Seltzer tha :”X si nënkuptim i fundit të diçkaje – një entitet ekzistenca e të cilit ka mbaruar, e kaluar, e vdekur dhe e shkuar”.

Në përgjithësi, ndoshta Musk është kaq i fiksuar pas shkronjës X sepse, ashtu si ëndrra e tij për X.com, ajo përfshin pothuajse gjithçka.

Të ngjashme