Kryefjala Logo

Truku i ndarjes që rrit shanset për t’u martuar me dashurinë tuaj të ardhshme

27 Gusht, 2023 | 1:40 pm

Të mësosh nga gabimet e së kaluarës do të thotë që duhet të bësh pyetjet e duhura dhe t’u përgjigjesh atyre me ndershmëri.

Ju duhet të filloni një dialog me veten për marrëdhënien tuaj.

Këtu janë disa pyetje që duhet t’i bëni vetes nëse doni të mësoni nga ndarja:

1. A kishte ndonjë shenjë paralajmëruese që i injorova dhe që sugjeronin që partneri im nuk do të më trajtonte mirë?

Kjo është një pyetje veçanërisht e rëndësishme për t’u bërë nëse jeni abuzuar ose përdorur nga ish-i juaj. Sa më shpejt t’i dalloni shenjat paralajmëruese, aq më shpejt mund të ndaheni me personin që i tregon ato herën tjetër.

2. A do të kisha qenë mirë sikur ish-i im të trajtonte shoqen time më të mirë në këtë mënyrë?

Ky është një “kontroll i mirë i shëndetit” nëse nuk jeni të sigurt nëse jeni në gabim. Nëse e dashura juaj ju thërriste dhe thoshte se partneri i tyre i bërtiste, a do të ishit mirë me këtë? Me siguri jo. Veproni në përputhje me rrethanat.

3.A isha vërtet vetja ime më e mirë në lidhje?

Jini të sinqertë. Ejani. A ishit tipi  me të cilin mund të krenoheni?

4. Cilat tipare i urreja tek ish-i im?

Një pjesë e njohjes së asaj që dëshironi është të dini se çfarë nuk dëshironi … dhe të vraponi në momentin që shihni ato tipare.

5. Çfarë sjell në tryezë që do t’i bënte të tjerët të dëshironin të ishin me mua? Pjesët tuaja intime nuk llogariten. Keni stabilitet financiar? Jeni të mbajtur mirë? A kujdeseni për veten dhe të tjerët rreth jush?

6. A ka ndonjë kufi që i kam lënë të kalojnë që nuk duhet t’i kisha bërë? Kufijtë mund të jenë çdo gjë, nga lënia e tyre për të lëvizur, në diçka aq të padëmshme si pirja e qumështit. Nëse keni vënë re se partneri juaj kapërcen kufijtë, atëherë kjo është një shenjë paralajmëruese se ju duhet të ishit ai që do t’i hidhte ato.

Ka një sasi të caktuar pikëllimi që do të ketë edhe lidhja më e ngatërruar. Ju nuk po hidhëroni vetëm personin me të cilin u ndatë. Ju jeni të pikëlluar për martesën e mundshme që kishit, të ardhmen që dëshironit dhe stilin e jetës që mendonit se do të kishit. Sado e vështirë të jetë, ju duhet të bëni një hap prapa dhe të merrni një rrëfim të plotë të asaj që ndodhi në marrëdhënien tuaj. Nuk duhet të jetë dita e ndarjes, por absolutisht duhet bërë para takimit tuaj të ardhshëm.

Të ngjashme