Kryefjala Logo

Trajneri i lidhjeve zbulon arsyet pse vazhdoni të tërhiqni marrëdhënie toksike

27 Dhjetor, 2023 | 12:46 pm

Ju duhet të bëni ndryshime me vetëdije për të ndaluar njerëzit toksikë të vijnë në jetën tuaj.

1. Ju e trajtoni veten me më pak vlerë

E ul veten? Jeni të vështirë me veten? Po e lëndoni apo e neglizhoni veten?

Nëse po, do të tërhiqni më shumë nga ai me shumë negativitet. Është e rëndësishme të trajtoni veten si duhet dhe të dini vlerën tuaj, në mënyrë që të tërhiqni edhe të tjerët që ju vlerësojnë.

2. Ju pranoni rrethanat që nuk i dëshironi

A nuk flisni kur dikush thotë ose bën diçka që nuk ju pëlqen dhe thjesht e lini të ndodhë? Po qëndroni në një punë apo në një situatë tjetër që e urreni?

Ka gjithmonë diçka që mund të bëni për të filluar të dilni prej saj dhe të krijoni diçka më të mirë për ju. Çelësi është që ju duhet të ndërmerrni disa veprime të reja për të arritur atje. Kjo mund të jetë e frikshme dhe është arsyeja pse kaq shumë njerëz mbeten të mjerë, por, në fund, ia vlen gjithmonë përpjekja.

3.Ju nuk e doni apo respektoni veten

Mënyra se si e doni dhe respektoni veten do të reflektohet drejtpërdrejt në mënyrën se si do t’ju trajtojnë të tjerët. Nëse nuk e trajtoni veten mirë, as askush tjetër nuk do ta trajtojë.

4.Ju fshihni se kush jeni

Trego kush je, mos e fshih. Nëse fshihni se kush jeni dhe vini në dukje, do të tërhiqni vetëm njerëz që përputhen me atë që po pretendoni të jeni, gjë që nuk do të jetë kurrë e duhura për ju.

5.Ju nuk jeni marrë plotësisht me të kaluarën tuaj

Përballuni me problemet tuaja dhe përballuni plotësisht me të kaluarën tuaj në mënyrë që të mund të ecni përpara. Çdo gjë e pa përpunuar dhe trajtuar plotësisht do t’ju mbajë prapa dhe do të pengojë tërheqjen e njerëzve të duhur drejt jush.

Përqendrohuni gjithmonë në energjinë e zgjedhjeve tuaja. Nëse bëni zgjedhje nga sakrifica, do të merrni më shumë sakrifica në jetën tuaj. Nëse bëni zgjedhje nga dashuria dhe për veten tuaj, do të merrni më shumë dashuri.

Të ngjashme