Kryefjala Logo

Tradhëtia emocionale: Gruaja flet për atë që ka kaluar

1 vit më parë

Nëse pyet dikë se çfarë mendon se është tradhtia, ndoshta do t’ju thonë se kjo ndodh kur dikush ka një marrëdhënie fizike me dikë që nuk është partneri i tyre. Kështu e shohin shumica e njerëzve dhe ideja e tyre për të tradhtuar zakonisht nënkupton se është kryer një akt fizik dhe intim.
Gjithashtu, në shoqëritë tona, burrat zakonisht qortohen për këtë lloj mashtrimi, ndërsa gratë mbajnë përgjegjësi për të gjitha format e mashtrimit, jo vetëm për atë fizik.

U pyet një grua rreth kësaj teme dhe kjo është historia e saj:

1: Ndikimi i mashtrimit emocional nuk është i ndryshëm nga mashtrimi fizik

“Më parë mendoja se tradhtia ishte vetëm fizike, kështu u rritëm!” Ne folëm me vajzën e parë, Yomna, ajo është 25 vjeç dhe u diplomua në Artet e Bukura. Ajo u dashurua gjatë fakultetit, u fejua dhe gjërat po shkonin shumë mirë mes saj dhe partnerit të saj. Ajo nga natyra është një person i qetë, që nuk kërkon dhe nuk dëshiron telashe. Marrëdhënia e saj me partnerin mbeti e qëndrueshme derisa ndodhi diçka, e cila i ndryshoi të gjitha këto.” Unë gjithmonë kam mësuar nga nëna ime dhe gratë në familjen time se burri nuk është si ne gratë, edhe në shpërblim dhe ndëshkim. Dhe kur ata flisnin në lidhje me tradhtinë, ata gjithmonë krijonin justifikime për burrat, si një burrë nga natyra priret të flirtojë me gratë edhe nëse është i martuar dhe se për sa kohë që nuk ka marrëdhënie intime, mund të përshkruhet si një ngërç ose thjesht tërheqje. Ka ndodhur mashtrimi, duhet të ketë pasur një arsye prapa pse e bëri këtë. Edhe pse nuk besoja plotësisht në ato që thoshin, e pranoj se kishte një ndikim të madh tek unë. Kështu që kur u dashurova dhe u fejova, fokusova gjithë energjinë time në përpjekje për të qenë partnerja ideale, që të mos i lija asnjë arsye për të tradhtuar, por me gjithë këtë përpjekje, e cila shpesh ishte përtej asaj që mund të përballoja, zbulova se ai ka një lidhje me një vajzë tjetër

Pra, për të gjithë burrat, gratë, miqtë dhe nënat, të cilëve u drejtohemi për mbështetje dhe ndihmë, ju lutemi mos bëni justifikime për mashtrimin emocional të burrave.
Ashtu siç do të kishit gjykime të ashpra për gratë që tradhtojnë emocionalisht, nuk duhet bërë asnjë përjashtim për një mashkull kur ai bën të njëjtën gjë. Dhe me çdo rast të mashtrimit, një grua ka absolutisht të drejtë të falë ose të mos falë.

Të ngjashme