Thënie të vjetra arabe që do t’ju ​​tregojnë rrugën e suksesit.

2 vite më parë

Nga një perspektivë historike, Lindja e Mesme ishte djepi i qytetërimit dhe mbetet akoma i pasur me trashëgiminë e tij të madhe kulturore. Me ngjyrat e tij të ngrohta, rrugët e ngushta, diellin përvëlues, veshjet e bukura dhe karvanët që lëvizin paqësisht mbi rërën e nxehtë të shkretëtirës, ​​ai tërheq këdo që është i etur të mësojë sekretet e mençurisë së tij të lashtë.

Vendosëm t’ju paraqesim disa proverba dhe thënie brilante arabe që shprehin mendimin filozofik, botëkuptimin dhe moralin e botës arabe.

•Hap gojën vetëm nëse ajo që do të thuash është më e bukur se heshtja.

•Një ushtri me dele e udhëhequr nga një luan do të mundte një ushtri luanësh të udhëhequr nga një dele.

•Një gabim i vetëm siguron një fatkeqësi të dyfishtë.

•I mençuri me një shkelje syri, budallai me një goditje.

•Besoni atë që shihni dhe lini mënjanë atë që dëgjoni.

•Pyesni më shumë përvojën sesa të mësuarit.

•Me një gjuhë të ëmbël dhe pak mirësi, ju mund të tërhiqni një elefant nga një fije floku.

•Erërat fryjnë kundër asaj që dëshirojnë anijet.

•Kush kërkon një mik pa të meta, mbetet pa shok.

•Dielli gjatë gjithë kohës e bën një shkretëtirë.

•Lidhja e nevojshme e lëvizjes dhe kohës është e vërtetë, dhe koha është diçka që shpirti ndërton në lëvizje.

•Mbani një pemë të gjelbër në zemrën tënde dhe ndoshta një zog që këndon do të vijë.

•Të mposhtësh krenarinë të bën mirë. Tejkalimi i zemërimit ju bën të gëzuar. Tejkalimi i pasionit ju bën të suksesshëm. Tejkalimi i lakmisë ju bën të lumtur.

•Askush nuk është i aftë të urdhërojë një tjetër që nuk mund të komandojë veten.

•Nëse keni frikë – mos e bëni; nëse po e bëni – mos kini frikë!

•Fitorja tregon se për çfarë jeni të aftë; humbja tregon se sa vlen vërtet.

•Mos hapni një derë që nuk do të jeni në gjendje ta mbyllni.

•Burrat që nuk i falin gratë për gabimet e tyre të vogla nuk do t’i gëzojnë kurrë virtytet e tyre të mëdha.

•Nëse i zbuloni sekretet tuaja erës, nuk duhet të fajësoni erën për zbulimin e tyre tek pemët.

Të ngjashme