Testi prej 90 sekondash që zbulon se çfarë mendoni në mënyrë të pandërgjegjshme për veten tuaj

7 muaj më parë

Testet e personalitetit u shfaqën për herë të parë në vitin 1919 me Fletën e të Dhënave Personale të Woodworth, një test i lëshuar nga Ushtria e SHBA për të hequr kandidatët që ishin të ndjeshëm ndaj goditjes nga predha.

Që atëherë, ka pasur një bollëk testesh të lëshuara për të ndihmuar njerëzit të mësojnë më shumë për veten dhe njëri-tjetrin.
Ata mund të jenë matës të dobishëm, por në përgjithësi duhet të jenë vetëm një pjesë e pamjes së madhe.

Testi i kubit prej 90 sekondash u krijua për të përcaktuar se si e shihni veten në botë.

Testi i kubit është super i shkurtër dhe përbëhet nga shtatë lëndë me pyetje të lidhura me secilën. Psikoterapistja Emily Iniekio shpjegon se si duhet bërë testi:

•Imagjinoni të jeni në një fushë të hapur.
Pyete veten për detaje të tilla si sa e madhe është fusha, çfarë ka në fushë (bar, lule, etj.) dhe si duket zona përreth fushës.

•Imagjinoni një kub.

Sa i madh është kubi? Nga çfarë është bërë? Si është sipërfaqja? Çfarë ngjyrë është ajo? Është në mes, në anë apo në pjesën e përparme të fushës? A është në tokë apo fluturon në ajër? A mund ta shihni përmes saj? Nëse po, a mund të shihni brenda?

•Mendoni për një shkallë.

Sa e gjatë është kjo shkallë dhe ku është vendosur brenda fushës? Sa është distanca midis shkallës dhe kubit?

•Imagjinoni që ka një kalë.

Çfarë ngjyre ka kali? Çfarë po bën kali? Sa është distanca midis kubit dhe kalit?

•Imagjinoni disa lule.

Ku janë lulet në fushën tuaj? A ka shumë prej tyre apo vetëm disa? Sa shume?

Mendoni se si është moti në fushë.
A bie shi apo vranësira? Ndoshta është me diell? Apo fusha juaj është me mjegull?

•Mendoni për një stuhi.

Sa është distanca midis stuhisë dhe kubit? A është një stuhi e madhe? A është një i vogël që do të kalojë së shpejti?

Përgjigjet:
Fusha

Fusha përfaqëson mendjen tuaj. Madhësia e fushës ju tregon se sa personalitet i madh keni dhe sa njohuri jeni për botën përreth jush.
Gjendja e fushës simbolizon se si ndiheni në këtë moment.
Nëse është e shëndetshme dhe e rregulluar mirë, ndiheni më optimistë. Një fushë e thatë dhe e papërpunuar tregon pesimizëm.

Kubi

Ju jeni kubiku. Madhësia e kubit përfaqëson egon tuaj. Sipërfaqja e kubit tregon atë që njerëzit shohin nga jashtë në lidhje me personalitetin tuaj.

Struktura e kubit është tregues i natyrës suaj. Nëse është e qetë, ka të ngjarë të jeni të butë. Nëse është i trashë, mund të jeni paksa i ashpër rreth skajeve, dhe i drejtë dhe i drejtpërdrejtë.

Një kub metalik ose shkëmbi do të thotë se jeni të fortë dhe nuk ndikoheni lehtë, kundrejt drurit ose akullit, që do të thotë se mund të jeni të ndjeshëm ndaj presionit shoqëror.
Nëse kubi juaj është transparent, ai tregon transparencën tuaj. Ngjyra është gjithashtu e rëndësishme. E bardha përfaqëson një pavarësi të qetë. E zeza ka të bëjë me forcën dhe individualitetin. Gri do të thotë që keni vetëbesim.

Vjollca është e lidhur me inteligjencën dhe perfeksionizmin. Blu do të thotë që je i zgjuar, por i hapur për të dëgjuar të tjerët. E verdha ka të bëjë me shoqërimin dhe individualitetin.
E kuqja është e gjallë, që përfaqëson aktivitetin fizik dhe përvojat e pasura.

Shkallët

Shkallët përfaqësojnë qëllimet tuaja, si dhe miqësitë tuaja.
Një shkallë e shkurtër do të thotë se qëllimet tuaja janë realiste, ndërsa një shkallë e gjatë do të thotë se ato mund të jenë paksa të paarritshme.
Sa më afër kubit të jetë shkalla, aq më shumë investoni në qëllimet tuaja. Afërsia përfaqëson gjithashtu afërsinë e miqësive tuaja. Sa më i fortë të jetë materiali i shkallës, aq më i fortë është lidhja me miqtë tuaj.

Kali

Kali përfaqëson partnerin tuaj ideal. Një kalë që fle ose kullot është një tregues që partneri juaj është plotësisht i përkushtuar ndaj jush.

Një kalë vrapues do të thotë që partneri juaj respekton hapësirën dhe kufijtë tuaj dhe nuk frikësohet kur duhet t’i kushtoni kohë vetes.
Një kalë kafe do të thotë që ju kërkoni besueshmëri, ndërsa një kal i zi ka të bëjë me dominimin. Një kal i bardhë do të thotë që ju dëshironi besnikëri dhe besim, ndërsa ngjyrat e tjera tregojnë pavarësinë.

Distanca e kalit nga kubi tregon rëndësinë e gjetjes së partnerit ideal në jetën tuaj. Sa më afër kubit të jetë kali, aq më i interesuar jeni.

Lulet

Lulet përfaqësojnë familjen dhe miqtë tuaj. Më pak lule tregojnë se keni disa marrëdhënie të thella kuptimplote, ndërsa më shumë lule do të thotë se jeni super social.

Moti

Moti është i lidhur me disponimin dhe këndvështrimin tuaj për jetën. Shiu është problemi juaj, kështu që sa më shumë të bjerë shi, aq më shumë vështirësi po përballeni.
Mjegulla tregon mungesën e qartësisë së pranisë së pasigurisë në jetën tuaj. Era përfaqëson shqetësime kalimtare që nuk do të zgjasin. Nëse keni parë diellin, jeni optimist.

Stuhia

Stuhia përfaqëson stresin në jetën tuaj përmes pozicionimit dhe forcës së saj. Sa më afër të jetë stuhia me kubin tuaj, aq më afër ballit të mendjes suaj është stresi juaj.

Të ngjashme