Kryefjala Logo

Terapistja e shkollës thotë se studentët nuk pk arrijnë të kuptojnë informacionin më “bazë” rreth vetes

27 Nëntor, 2023 | 12:46 pm

Shumë prej tyre as nuk e dinë se në cilin vit kanë lindur.

Sipas një terapisti shkolle, studentët po përpiqen të mësojnë dhe të kujtojnë informacionin “më themelor” për veten e tyre, duke përfshirë ditëlindjet dhe moshat e tyre. Në një video të TikTok, një terapiste me emrin Jel shpjegoi se sa kritike është bërë çështja në shkolla.

Ajo tregoi se kur takohet për herë të parë me studentët, ajo fillon duke u bërë pyetje “shumë themelore” për veten e tyre, si emri dhe ditëlindja e tyre. Ndërsa shumë prej tyre nuk e kuptojnë se termi “datë e lindjes” është i barabartë me “ditëlindjen”, disa nuk janë në dijeni se kur është ditëlindja e tyre.

“Sot pata një seancë ku pyeta një student se cila ishte data e lindjes së tyre… studenti nuk e kishte idenë se kur ishte ditëlindja e tyre,” kujton Jel. “Ata iu referuan pushimeve kur ishte ditëlindja e tyre.”

Kur ajo e pyeti nxënësin e shkollës fillore për moshën e tyre, ata duhej ta mendonin atë sikur të ishte një pyetje veçanërisht e vështirë. Edhe pasi përcaktuan moshën e tyre, identifikimi i vitit të tyre të lindjes ishte një tjetër luftë.

Ajo u përpoq t’i udhëzonte ata gjatë procesit, duke u thënë atyre të zbrisnin moshën e tyre nga viti aktual për të përcaktuar se në cilin vit kishin lindur, por nuk ishte aq e thjeshtë. “Ata e kishin vërtet të vështirë ta bënin atë matematikë,” tha Jel.

Kur u pyetën se ku jetonin, disa nga nxënësit u drejtoheshin prindërve, nëse ishin të pranishëm, për ta zbuluar.

Ndërsa nuk ka një arsye të deklaruar zyrtarisht, shumë njerëz argumentojnë se është një çështje brezash.

Me përdorimin e teknologjisë në rritje, disa prindër sot nuk ndërveprojnë me fëmijët e tyre aq sa kanë bërë prindërit e tyre me ta.

Disa prindër mund të mendojnë gjithashtu se fëmijët e tyre do të mësojnë koncepte të caktuara vetë me kalimin e kohës, ose se ata tashmë kanë trashëguar inteligjencën. Megjithatë, mjekët dhe specialistët inkurajojnë prindërit që mendojnë në këtë mënyrë të fillojnë të ndryshojnë mentalitetin e tyre për hir të fëmijëve të tyre.

Të ngjashme