Kryefjala Logo

Teoria që pretendon se ne vizitojmë dimensione të tjera gjatë kohës së gjumit

19 Dhjetor, 2022 | 1:06 pm

Ëndërrimi është një temë misterioze, e studiuar vazhdimisht për të na dhënë njohuri se si ne ëndërrojmë dhe çfarë kuptimi kanë ato ëndrra në lidhje me jetën tonë.

Ka disa që besojnë se bota jonë e ëndrrave është po aq e rëndësishme sa “jeta reale”, por që ëndrrat janë shumë më tepër se pjellë e imagjinatës sonë.
Në fakt, disa besojnë se ëndrrat tona janë universe paralele, realitete alternative që presin të zbulohen nga ne ndërsa flemë.

Ne i shpërfillim ëndrrat tona sepse ato mbarojnë kur zgjohemi.
Gjithçka në jetën tonë të përditshme konsiderohet e vërtetë, megjithëse kjo përvojë është gjithashtu e përkohshme, duke përfunduar kur ne ndërrojmë jetë.
Ëndrrat nuk janë të ndryshme.
Ato, gjithashtu, janë përvoja “të vërteta” që duhen konsideruar me kujdes
Ëndrrat janë një përzierje komplekse emocionesh dhe përvojash të ndërthurura me fytyra dhe vende të panjohura.
Ata janë një rrëfim që duket po aq i vërtetë sa jeta juaj e zgjuar.

Ajo që mund të mos e kuptoni është se ndërsa ne flemë, mendjet tona po krijojnë një realitet shumëdimensional pa ndonjë stimulim të jashtëm.
Ne po krijojmë dimensione të reja të hapësirës dhe kohës.

Ndërsa nuk ka asnjë provë shkencore që ne udhëtojmë në dimensione të tjera kur flemë, kur të gjitha faktet rreth ëndrrave dhe realitetit fizik paraqiten, nuk duket se është shumë larg fushës së mundësisë.

Shkencëtarët besojnë se qeniet njerëzore mund të perceptojnë vetëm katër dimensionet e para.
Ekzistojnë dy mekanizma që përdoren kur shpjegohen dimensionet gjashtë deri në dhjetë.

Dimensioni i pestë është ai ku bota ndryshon pak nga ajo që dimë.
Ky dimension na jep një mënyrë për të matur ngjashmërinë midis botës sonë dhe atyre të tjera që mund të ekzistojnë.

Dimensioni i gjashtë ekziston në të njëjtën hapësirë ​​dhe kohë me atë që ne zëmë, një mbivendosje e universit tonë ose një hapësirë ​​3-D që përmban çdo botë të mundshme.

Dimensioni i shtatë është krejtësisht i ndryshëm nga të gjithë të tjerët, duke u kthyer me miliarda vjet në fillimin e kohës. Gjithçka është ndryshe në dimensionin e shtatë.

Dimensioni i tetë është një nga mundësitë e pafundme.
Është një plan i historive të ndryshme të mundshme të universit që mund të arrihet. Të gjitha botët në këtë dimension kanë kushtet e tyre fillestare dhe referencat historike dhe natyrisht, veprimet unike të mëvonshme.

Dimensioni i nëntë është ku të gjitha historitë e mundshme universale dhe veprimet e mundshme mund të krahasohen për të vërejtur ndryshimin.
Në dimensionin e nëntë, ka shumë kontraste, të tilla si ligjet e ndryshme të fizikës dhe një bollëk kushtesh fillestare dhe veprimesh që rezultojnë.

Dimensioni i fundit është i dhjeti. Ky është një vend ku gjithçka dhe gjithçka është absolutisht e mundur. Çdo gjë që mund të imagjinoni mund të ndodhë këtu.

Të ngjashme