Kryefjala Logo

Teoria që ‘Jezusi është dielli’ bashkon fenë dhe astrologjinë,por ndez debatin!

24 Gusht, 2023 | 12:30 pm

Në krishterim, astrologjia konsiderohet kryesisht një studim “okult” dhe shihet me përçmim. Thënë kështu, ka disa raste në Bibël që aludojnë për astrologjinë dhe tani një person ka prezantuar një teori që sugjeron se astrologjia dhe feja janë më të lidhura nga sa mund të mendojnë shumë njerëz.

Sipas përdoruesit të Instagramit “revivalofwisdom”, Jezusi i Nazaretit simbolizon Diellin në astrologji në vend të një individi.

“Me 12 dishepujt e tij; 12 shenjat e zodiakut, katër ungjijtë për katër stinët (pranverë, verë, vjeshtë, dimër), “shpjegoi ai.

“Kjo është arsyeja pse ai (Jezusi) quhet “Drita e Botës,” vazhdoi ai, “shpëtimtari ynë i ringjallur , Biri i Perëndisë.”

Ai vazhdoi të krahasoi shtatë ditët e javës me shtatë planetët dhe shpjegoi se të krishterët zakonisht shkojnë në kishë në ditët e diellit. Po kështu, “Të krishterët festojnë Pashkën dhe hanë mish qengji në prill. Kjo ndodh sepse Dielli tani ka kaluar dimrin dhe ka goditur Dashin, që është qengji,” tha ai.

Këtu, ne do të vërejmë se në 0 gradë të Dashit, Viti i Ri astrologjik, ose dita e parë e pranverës, fillon dhe Dielli kalon përsëri nëpër zodiak për 365 ditë të tjera.

Dashi përfaqësohet nga Dashi në mënyrë simbolike, jo domosdoshmërisht një qengj. “Tani dielli po i kthen gjërat në jetë,” vazhdoi ai.

Pse mendoni se thoni Amen në fund të çdo lutjeje? Amen (Amon) është një Zot i Diellit nga Egjipti.”

Ai shpjegon gjithashtu një lidhje midis Judës dhe shenjës së zodiakut të Akrepit. “Juda e godet me thikë Jezusin pas shpine dhe Jezusi bie. J për Judën është kjo plejadë Akrepi.

Kur Dielli godet Akrepin, Dielli/Djali tradhtohet dhe duhet të bjerë në solsticin e dimrit, kështu që Dielli tradhtohet nga  J(Juda)” shpjegoi ai, duke shtuar se “Akrepat janë gjithashtu të mbrapshtë dhe Juda është një sulmues pas shpinës”.

Së fundi, ai lidh një plejadë të dukshme më 22 dhjetor që i ngjan një kryqi.

Thënë kështu, shikimi i 12 dishepujve si 12 shenjat e zodiakut nuk është një koncept i ri.

Astrologë të tjerë kanë vërejtur të njëjtën ide për 12 dishepujt që përfaqësojnë karakteristikat e 12 shenjave të ndryshme të Diellit.

Në librin e astrologut të ndjerë Jean Dixon, ‘Dje, Sot dhe Përgjithmonë’, Dikson përshkroi një vegim që kishte për 12 apostujt ndërsa vizitonte një katedrale dhe u gjunjëzua në lutje.

“U bëra i vetëdijshëm për atë që dukej si një ylber ngjyrash,” shkroi ai, “duke u formuar drejtpërdrejt mbi altarin kryesor të Katedrales dhe skena ndryshoi duke u bërë një rreth me intensitet të bukur e të shkëlqyer. Qendra e rrethit filloi të formohej e dallueshme dhe forma të caktuara. Ai ndahet në 12 segmente, secili përmban figurën e një Apostulli dhe një shenjë të zodiakut.

Pas kthimit në zyrë,Dixon përpiloi një listë me emra dhe shenjat e tyre përkatëse të zodiakut:

Dashi: Pjetri

Demi: Simon

Binjakët: Xhejms më i vogli

Gaforrja : Andrew

Leo: Gjoni

Virgjëresha: Filipi

Peshorja: Bartolomeu

Akrepi: Thomas

Shigjetari: Jakobi i Madh

Bricjapi: Mateu

Ujori: Jude

Peshqit: Juda Iskarioti dhe Matia

Në libër, Dixon (KN)thekson gjithashtu se ne si shenjat tona të Diellit biem në karakteristika të përfaqësuara nga dishepujt me shenjë dhe  shkroi, “Secili prej nesh në tokë duhet të kontribuojë në një farë mënyre të vogël për qëllimin e unitetit në Krishtin, që është shpëtimi ynë . Ky plan është shkruar në qiej. Është i pandryshueshëm. Është një plan për dje, sot dhe përgjithmonë.”

Nuk ka asnjë datë të konfirmuar të lindjes ose tabelë të lindjes për Jezusin ose ndonjë nga 12 dishepujt, megjithëse ka shumë tabela të botuara të lindjes për Jezusin që pretendojnë se janë të sakta.

Në përgjithësi, kjo video paraqet një teori interesante për Diellin në astrologji në krahasim me Birin e Zotit. Vlen gjithashtu të theksohet se krijuesi i kësaj video nuk po minimizon fenë ose besimin në asnjë mënyrë.

Të ngjashme