Kryefjala Logo

Tensioni kur të kundërtat tërhiqen dhe si t’i jepet fund (Breshka dhe breshëri)

3 muaj më parë

Duke pasur parasysh realitetin se “të kundërtat tërhiqen”, Breshëri dhe Breshkat shpesh bien në dashuri.

Zëri i pavetëdijshëm brenda stuhisë së breshrit thotë:

“Unë do ta bëj partnerin tim të më kushtojë më shumë vëmendje dhe dashuri duke ngritur zërin dhe duke shprehur ndjenjat dhe mendimet e mia me shumë energji.”

Njëkohësisht, zëri i pavetëdijshëm brenda Breshkës thotë: “Unë do ta bëj partnerin tim të respektojë kufijtë e mi duke u tërhequr edhe më tej në guaskën time të izoluar, duke i përjashtuar ata nga hapësira ime personale dhe duke i kuptuar gjërat vetë.”

Kjo dinamikë Breshër-Breshkë përfundon duke e përjetësuar veten me pasoja drastike: sa më shumë që Breshka tërhiqet, aq më shumë breshri sjell stuhi dhe anasjelltas, duke krijuar një cikël të pafund të “ja ku po shkojmë përsëri”.

Çfarë të bëjmë për këtë tension midis stuhive të breshrit dhe breshkave?

Së pari, është e rëndësishme të kuptoni dhe kuptoni se ju dhe partneri juaj keni dy mënyra krejtësisht të ndryshme për t’u marrë me konfliktin dhe stresin.

Breshkat kanë nevojë për distancë. Ata duan lirinë. Ata pëlqejnë të kalojnë kohë vetëm, të humbur në mendimet e tyre. Kështu rimbushen. Stuhitë e breshërit, nga ana tjetër, lulëzojnë në kontakt. Energjia e tyre rrjedh nga jashtë dhe ata preferojnë të përpunojnë ndjenjat e tyre me të tjerët.

Asnjëra mënyrë nuk është e drejtë apo e gabuar.

Më pas, breshkat dhe stuhitë breshëri duhet të rimësojnë se si të kërcejnë së bashku. Dhe ata e bëjnë këtë duke i mësuar njëri-tjetrit atë që dinë më mirë.

Breshkat duhet të mësojnë se si ta shtyjnë energjinë e tyre dhe të “shfaqen”. Stuhitë e breshërit duhet të mësojnë mençurinë e breshkës për t’u larguar dhe për të mbajtur energjinë e tyre.

Në fakt, ata mësojnë të bëhen më shumë si tjetri. Ndërsa Breshka bëhet më e ngjashme me stuhinë dhe stuhia e breshrit bëhet më e ngjashme me breshkat, ekuilibri në marrëdhënie rivendoset.

Të ngjashme