Kryefjala Logo

Teknika që shëron emocionet negative zgjat një minutë

21 Nëntor, 2022 | 12:49 pm

Disa njerëz janë të shkëlqyeshëm për të identifikuar emocionet e tyre dhe për të qetësuar veten.
Ky është rezultat i një fëmijërie ku prindërit inkurajonin shprehjen e emocioneve.

Disa prej nesh nuk e kishin këtë luks dhe na mësuan të shtypnim emocionet tona, sepse disa njerëz atje e kishin shumë më keq se ne.
Por çfarë të bëni nëse nuk keni mësuar se si të qetësoni ndjenjat tuaja dërrmuese?

Ja teknika e shkurtër dhe e thjeshtë që mund të ndiqni:

Unë e quaj lëkundje, pasi kjo është ajo që ju duhet të bëni fjalë për fjalë.
Kafshët e egra e bëjnë këtë pasi i shpëtojnë një sulmi nga një luan, për shembull.
Ata dridhen fort dhe më pas vazhdojnë.
Është super efektive për të çliruar çdo tension të mbetur nga dita ose nëse jeni mërzitur nga dikush ose diçka.

Ja si bëhet:
Lini mënjanë një minutë (kohën në telefon nëse dëshironi).
Ngrihuni në këmbë, qetësoni shpatullat dhe mbyllni sytë.
Gati?
Shkundni trupin tuaj.
Mos e pengoni veten. Lëreni veten. Shkundni atë.
Vazhdoni të dridheni dhe mos u ndal.
Shkundni edhe pak.
Mund të duket e çuditshme në fillim, por mos u ndalni.
Në rregull, edhe 10 sekonda.
Numëro:10…9…8…7…6…5…4…3….2…1..
Mbyllni sytë dhe vëzhgoni ndjesitë.

Zakonisht ndihet një ndjesi shpimi gjilpërash në të gjithë trupin.
Është sikur tensioni bie në dysheme. Ndihesh plot energji dhe gati për të vazhduar.
Përdoreni këtë teknikë herën tjetër që të jeni vetëm dhe të frustruar.

Të ngjashme