Kryefjala Logo

Teknika e bukur 5-minutëshe që ofron paqe në çdo moment stresues

15 Janar, 2024 | 9:17 am

Të gjesh përgjigjet brenda vetes do të thotë që i ke gjithmonë me vete.

Truku i vizualizimit me 5 hapa që mund t’ju ngushëllojë edhe në momentet tuaja më të këqija

1. Merrni një rrahje.

Në ngutje dhe nxitim të jetës, është thelbësore të bëni një rrahje. Fjalë për fjalë.

Ndalo për një moment, tërhiqe prapa dhe lëri vetes hapësirën për të marrë frymë. Vetëm merr frymë.

Në këtë pauzë momentale, ju krijoni një pushim të nevojshëm nga kaosi, duke siguruar një bazë për hapat e ardhshëm në gjetjen e paqes.

2. Imagjinoni veten tuaj të ardhshme.

Imagjinoni veten tuaj të ardhshme, versionin më të mençur dhe më me përvojë të asaj që jeni sot. Imagjinoni që ata të zgjasin një përqafim ngushëllues ndaj jush aktual, duke krijuar një lidhje që kapërcen kohën.

Ky imazh mendor shërben si një kujtesë prekëse se udhëtimi juaj është i vazhdueshëm dhe e ardhmja mban kapituj të pashkruar rritjeje dhe elasticiteti.

3. Lëreni veten tuaj më të vjetër t’ju japë një kontroll realiteti.

Ndërsa vizualizoni veten tuaj më të vjetër, lëreni mençurinë e tyre të flasë me ju.

Imagjinoni që ata të thonë: “Momentet tuaja më të mahnitshme nuk kanë ndodhur ende”. Lërini këto fjalë të rezonojnë brenda, duke shërbyer si një kontroll realiteti që kapërcen sfidat e së tashmes.

Ky vërtetim nga vetja juaj e ardhshme bëhet një dritë udhëzuese, duke ju kujtuar se më e mira nuk ka ardhur ende.

4. Merrni frymë.

Thithni thellë, duke lejuar që ajri i pastër të mbushë mushkëritë tuaja. Ndërsa merrni frymë, hiqni dorë nga tensioni dhe shqetësimet që mund të jenë grumbulluar.

Çdo frymëmarrje është një moment rinovimi, duke sjellë qartësi dhe qetësi në mendjen tuaj. Në këtë veprim të thjeshtë, ju rimerrni kontrollin mbi emocionet tuaja dhe përqendroheni në të tashmen.

5. Hapni sytë.

Me qartësi të përtërirë dhe një ndjenjë lidhjeje me veten tuaj të kaluar dhe të ardhme, hapni sytë ndaj botës përreth jush. Momentet dikur dërrmuese tani mund të duken më të menaxhueshme.

Përqafoni të tashmen me një perspektivë të re, duke bartur forcën që rrjedh nga kjo teknikë vizualizimi në jetën tuaj të përditshme.

Të ngjashme