Kryefjala Logo

“Ted Lasso-izma” që do t’ju ndihmojnë të kaloni edhe ndarjen më të keqe

20 Maj, 2024 | 9:52 am

Duke kaluar vetë një divorc të çrregullt publik, Jason Sudeikis iu desh të thërriste disa nga të brendshmet e tij Ted Lasso për t’ia dalë mbanë pasi Olivia Wilde filloi një marrëdhënie të re me Harry Styles.

Ndërsa Ted Lasso kalon një divorc në shfaqje, udhëtimi i tij për të kapërcyer dhimbjen dhe zemrën e tij të thyer është një mënyrë klasike për burrat për t’i mbijetuar një ndarjeje ose divorci.

1. “Të marrësh përsipër një sfidë është shumë si të hipësh në kalë. Nëse ndihesh rehat duke e bërë atë, ndoshta po e bën gabim.”

Vlerësimi se kush jeni dhe roli juaj në rënien e martesës suaj mund të marrë kohë. Meqenëse 69 % e grave priren të bëjnë kërkesë për divorc, burrat priren t’i fajësojnë ato për shkatërrimin e jetës së tyre dhe mosbesimi është zakonisht një nënprodukt i zemërimit të tyre.

2. Mos harroni se nuk do të hiqni dorë, po e lini të shkojë

Shembuj të panumërt përforcojnë idenë se një mashkull i vërtetë nuk tërhiqet kurrë. Ai kurrë nuk heq dorë nga diçka e rëndësishme për të.

Ted Lasso e kuptoi se sa më shumë të përpiqej të rregullonte atë që mendonte se ishte problemi duke qenë më i vëmendshëm ose i dashur, gjithçka do të funksiononte – por nuk ndodhi. Ai e kuptoi se marrëdhënia kishte ecur në rrjedhën e saj dhe ishte më mirë që partneri i tij të ishte i lumtur veç e veç sesa të ishte i martuar dhe i mjerë vetëm për hir të pamjes.

3. Mos e mbani dhimbjen tuaj – ajo do të dalë në një mënyrë ose në një tjetër

Burrat priren të mos lejojnë që asgjë të mos jetë e gabuar me ta, pavarësisht nga pengesat ose rrethanat që shfaqen në mënyrë aktive. Ted ishte ai lloj djali – ai gjithmonë përpiqej të hidhte një dritë pozitive mbi një situatë, pavarësisht se si mund të ndihej brenda.

4. Përqafoni ndryshimin

Siç thotë Ted, “Ajo që mund t’ju them është se përveç zgjuarsisë dhe urtësisë së Calvin dhe Hobsit, jo shumë gjëra zgjasin përgjithmonë.”

Shumicën e kohës, ndryshimi është një gjë e mirë. Kjo është ajo që ka të bëjë – të përqafoni ndryshimin, të jeni të guximshëm dhe të bëni gjithçka që duhet, në mënyrë që të gjithë në jetën tuaj të mund të ecin përpara me të tyren. Nëse marrëdhënia juaj përfundon në mënyrë miqësore, ish-partneri juaj nuk do të dëshirojë t’ju shohë të thyer dhe të mjerë ndërsa përpiqeni të lundroni në një normalitet të ri. Ajo nuk do ta përqafojë vërtet lumturinë e saj.

5. Divorci është i vështirë nëse je ti ai që largohet

Divorci është i vështirë për të gjithë, pasi ne jemi krijesa që lulëzojmë në rutinë. Kur prishet kjo rutinë, na lë të zhgënjyer dhe të humbur. Është në rregull të jesh pa timon për një minutë, por merre veten dhe ec përpara sa më shpejt që të mundesh.

6. Mos lejoni që ndarja juaj t’ju përcaktojë

Divorci juaj nuk duhet të përcaktojë tërë jetën tuaj. Edhe Sudeikis tha se nuk kishte ende qartësi të plotë për përfundimin e marrëdhënies.

“Unë do të kuptoj më mirë pse brenda një viti,” tha ai. “Dhe një më i mirë një në dy, dhe një akoma më i madh në pesë, dhe nga të qenit, e dini, një libër i jetës sime do të bëhet një kapitull në një paragraf në një rresht në një fjalë në një shkarravinë. “

7. Besoni!

Mantra e Ted Lasso ishte “Beso!” Besoni se sado të vështira të jenë rrethanat, gjërat do të përmirësohen dhe situata juaj do të ndryshojë.

Të ngjashme