Kryefjala Logo

Të vërtetat brutale që çdo grua duhet të kuptojë për të pasur ‘Sindromën e vajzës së mirë ‘

2 muaj më parë

Ashtu si me djemtë e mirë , gocat e mira përfundojnë duke pasur një lak toksik, vetëushqyes që tenton t’i bëjë ato shumë të hidhëruara, të zemëruara dhe armiqësore ndaj seksit të kundërt.

•Këtu janë të vërtetat brutale që çdo grua duhet të kuptojë për të pasur ‘sindromën e vajzës së mirë ‘:

•Ju nuk mund të negocioni tërheqjen, dhe sjellja e një djali/vajzaje të këndshme është një përpjekje e keqe për ta negociuar atë

Në kulmin tim sindromi i vajzës së mirë , po shërohesha nga sëmundja dhe isha afër të shtrihesha në shtrat me një çrregullim të rëndë hormonal.

Sapo isha ndarë me babanë e fëmijës tim dhe sapo humba punën.

Djemtë nuk tërhiqeshin nga unë, dhe sinqerisht, u përpoqa të negocioja tërheqjen dhe dashurinë, sepse kisha dëshpërimisht nevojë për dikë që të më thoshte se isha mjaftueshëm, por askush në të vërtetë nuk donte të më jepte nxitjen që kisha nevojë për t’u ndjerë më mirë. E gjithë kjo ishte e kotë dhe vetëm më lëndoi më shumë sepse e ekspozova veten për dështim.

•Mënyra më e mirë për të siguruar që ju të merrni respektin që dëshironi është ta kërkoni atë duke refuzuar të flisni me njerëzit që nuk jua japin atë

Këtu ishte një çështje tjetër që po bëja që dëmtoi perspektivat e mia. Unë do të ankohesha dhe do të ankohesha, ose ndonjëherë thjesht buzëqeshja dhe injoroja kur njerëzit më bënin gabim. Unë gjithmonë do të falja, do të falja, do të falja. Kjo bëri që njerëzit grabitqarë të përfitonin nga unë, sepse unë do të përfundoja duke treguar se do ta toleroja.

Kjo bëri që ata të mos më respektonin, dhe çuditërisht, heqja e tyre nga jeta ime ishte hapi drejt realitetit që i bëri të kuptonin se më shtynë shumë larg. (Për rekord, unë ende nuk do të flas me shumicën prej tyre dhe do ta bëj të qartë se nuk kanë asgjë për të më ofruar.)

•Kam pasur sindromën e vajzës së mirë , sepse më kanë thënë vazhdimisht se “vetëm të jesh e mirë” ishte e mjaftueshme për t’i bërë njerëzit të të pëlqejnë – dhe nuk është kështu

Pra, shumë nga mësimet që marrim nuk janë të drejta apo edhe realiste. Të jesh “e mirë” nuk të bën të pëlqyeshëm, veçanërisht nëse nuk je e sigurt se për çfarë supozohet të jesh e mirë. Dhe duke qenë se isha një rrogoz dere, nuk e dija vërtet se çfarë do të duhej të ishte të qenit e mirë.

•Kuptova se shumë Sindroma e vajzës së mirë fillon sepse ne duam marrëdhënie për arsye të gabuara

Doja vërtetim, siguri dhe thjesht statusin e të qenit “mjaftueshëm”. Doja dashurinë dhe të më donin, po, por kjo mund të arrihet në mënyra të tjera.

Sa më shumë e shikoj, ndjekja e një statusi ishte ajo që më bëri të pakënaqur, dhe të sillesh si njerëz është një mjet për një qëllim të tillë do të të bëjë një person helmues, edhe nëse nuk e nise ashtu.

•Së fundi, kuptova se kisha nevojë për ndihmë

Sindroma e vajzës së mirë dhe jeta ime e keqe në takime kanë lënë shenja serioze tek unë. Nëse dua të përmirësohem, do të më duhet ndihmë për ta bërë këtë, prandaj kam filluar të shkoj në terapi për shkak të saj. Nëse jeni në të njëjtën varkë, ju sugjeroj të bëni të njëjtën gjë.

Të ngjashme