Kryefjala Logo

Të mirat surprizë që vijnë nga marrëdhëniet intime të përditëshme

13 Shtator, 2022 | 1:11 pm

Sikur të kishit nevojë për më shumë nxitje për të kryer marrëdhënie do kuptonit se ka një mori përfitimesh shëndetësore që përfitoni kur angazhoheni rregullisht në intimitet fizik me një partner.

Orgazmat janë të shkëlqyera dhe të luash me një partner është gjithmonë argëtuese por kur hidhesh në ‘det’ për të çliruar energjinë intime, mirëqenia juaj mendore, emocionale dhe fizike merr një nxitje shumë të nevojshme.

•Ajo përmirëson shëndetin emocional
Intimiteti nga natyra është jashtëzakonisht intim dhe fizik.
Kjo do të thotë që ju nuk keni nevojë të bëni aktin me një person tjetër të rëndësishëm për të krijuar një lidhje emocionale me një person tjetër.

Dashuria është diçka që shpesh rritet nga intimiteti, por nuk kërkohet ta ndash atë afërsi me dikë.
Intimiteti fizik vërshon trurin me hormone të ndjesisë së mirë, duke e zhvendosur menjëherë perceptimin tuaj për realitetin në një mënyrë pozitive.

•Ajo punon fizikisht trupin tuaj
Ushtrimi ka qenë përgjigja e qartë për të qenë në formë dhe për të qenë të shëndetshëm për dekada.
Mund të jetë e vështirë të motivohesh për të shkuar në palestër, por motivimi për të kryer marrëdhënie zakonisht vjen natyrshëm.

Kur bëni aktin ju zakonisht ndërtoni qëndrueshmërinë tuaj kardiovaskulare si dhe muskujt në shpinë, këmbë, ijë dhe zonën e barkut.
Hiqni disa kilogramë shtesë dhe përmirësoni ekuilibrin duke bërë rregullisht marrëdhënie intime.

•Forcon sistemin imunitar
Kur kryeni marrëdhëni rregullisht, trupi juaj prodhon natyrshëm më shumë imunoglobulinë A, një antitrup që luan një rol jetësor në funksionimin e sistemit imunitar.

Kjo do të thotë se trupi juaj ka një shans më të mirë për të luftuar sëmundjen e cila vjen në sezonin e gripit.
Ndërtoni ato antitrupa duke kryer marrëdhënie intime.

Të ngjashme