Kryefjala Logo

Të kanë tradhëtuar njëherë ? Shkenca thotë se me siguri do të ndodhë përsëri

9 Gusht, 2022 | 1:19 pm

Të gjithë e kemi dëgjuar thënien “Një herë e mashtruar, gjithmonë e mashtruar”, por çfarë ndodh me viktimat e mashtrimit?
Një studim i ri vendosi të hetojë dhe nuk është aq pozitiv përfundimi.
Studimi përfshiu 484 persona të pamartuar midis moshës 18 dhe 34 vjeç dhe zbuloi se njerëzit që ishin prè e tradhtisë kanë më shumë gjasa të tradhtohen përsëri nga partneri i tyre i ardhshëm.

Ky është padyshim një lajm dëshpërues pasi mund të kthehet lehtësisht në fajësim të viktimave.
Askush nuk kërkon të trajtohet kështu nga dikush që supozohet ta dojë.

E njëjta gjë ndodh edhe me njerëzit që vuajnë nga dhuna verbale.
Viktimat e dhunës në familje kanë një imazh të dobët për veten, vetëbesim të ulët, besimi se xhelozia është dëshmi e dashurisë, pasiguria e nevojave të tyre, dhe më shumë.

Prandaj, një person që dikur ishte viktimë e abuzimit verbal dhe fizik do të ishte më i ndjeshëm ndaj një personi që kërkon të keqtrajtojë dikë.
Nëse ju thuhet gjithmonë se nuk jeni të denjë për dashuri, ose dashuria përfshin dhunë dhe mallkime, atëherë ka më shumë gjasa ta pranoni atë nga partnerë të shumtë.

Të gjithë janë të denjë për dashuri dhe mos lejoni që dikush t’ju bindë të kundërtën.
Studimi tregoi se abuzuesit verbalë dhe fizikë kishin tre herë më shumë gjasa për të përsëritur abuzimin e tyre.
Mashtruesit kanë tre herë e gjysmë më shumë gjasa të jenë të pabesë në një marrëdhënie të ardhshme.

Mashtrimi ndodh, por vetëm sepse të ka ndodhur ty nuk do të thotë se je i dënuar të mashtrohesh gjithmonë .
Të gjithë meritojnë dashuri dhe gjëja e rëndësishme për t’u mbajtur mend është se ju mund të riktheheni dhe të thyeni modelin.

Të ngjashme