Të gjitha Tiparet që dëshmojnë se ti je një prind i mirë

2 vite më parë

1. Fëmija juaj ndan problemet e tij me ju.

Është mirë kur djali ose vajza juaj ju tregon për sukseset dhe arritjet e tyre. Por është shumë më e rëndësishme që ata të jenë në gjendje t’ju tregojnë për problemet e tyre. Është e natyrshme të dëshironi t’i tregoni dikujt për problemet tuaja. Dhe ne duam që njerëzit të na mbështesin dhe të na dëgjojnë. Fëmijët duhet të kuptojnë se situata të ndryshme mund të ndodhin dhe se nuk ka asgjë të keqe në bërjen e gabimeve.

2. Ju nuk mendoni se notat e mira janë gjithçka.

Nëse fëmija juaj ka një notë të keqe në shkollë, ai nuk duhet të ketë frikë t’ju tregojë. Fëmijët e frikësuar shpesh fshehin notat e tyre dhe ata panikohen kur mendojnë se prindërit e tyre mund ta zbulojnë. Prindërit e mirë mund t’u shpjegojnë fëmijëve të tyre se është e rëndësishme të jesh i mirë në shkollë, por është njohuria ajo që ka vërtet rëndësi, jo notat.

3.Ju u besoni fjalëve të fëmijëve tuaj.

Kjo është një situatë që ndodh shumë shpesh: një nënë ose një baba shkojnë në shkollë ku mësuesi u thotë atyre se fëmija i tyre është sjellë keq. Një prind i zemëruar nuk përpiqet të zbulojë ndonjë hollësi në lidhje me situatën, vjen në shtëpi dhe fillon një skandal. Por, para se të bërtisni, është më mirë të pyesni fëmijën se si e kanë parë situatën. Ndoshta nuk është faji i fëmijës tuaj dhe ai në të vërtetë ka nevojë për ndihmën tuaj për t’u marrë me situatën.

Të ngjashme