Kryefjala Logo

Studimi zbuloi filtrin që merr më shumë pëlqime në Instagram

10 Nëntor, 2022 | 1:51 pm

Studiuesit nga Georgia Tech dhe Yahoo Labs analizuan se cilët filtra inkurajojnë më shumë angazhim në Instagram.
Me fjalë të tjera, cili filtër në Instagram është në të vërtetë më i miri?

Studimi i tyre i quajtur “Pse i filtrojmë fotot tona dhe si ndikon në angazhim” përbëhej nga dy pjesë: pjesa cilësore dhe sasia.
Për pjesën cilësore, studiuesit kryen intervista të thelluara me 15 përdorues të përsëritur për të zbuluar më shumë rreth përdorimit të tyre të filtrit të fotografive.

Në seksionin sasior të studimit, ata studiuan foto të ngarkuara përmes aplikacionit celular si dhe çdo informacion se sa shpesh shikoheshin dhe komentoheshin fotot.
Ata e bënë këtë për të kuptuar më mirë se si filtrat ndikojnë në angazhim.

Pjesa e intervistës e studimit ishte mjaft e parashikueshme, ku njerëzit thanë gjëra për përdorimin e efektit të cilësisë së mirë për të nxjerrë në pah cilësinë e modës së vjetër që kishte një bar, ose se si ata përdorën një filtër për të vënë në pah një person në një turmë.

Studiuesit zbuluan se fotot e filtruara kanë dukshëm më shumë pëlqime sesa ato të thjeshta dhe filtrat që rrisin ngrohtësinë, ekspozimin dhe kontrastin marrin shumë më tepër vëmendje.

Duke përdorur filtrin e duhur, mund të rrisni shanset që fotografia juaj të shikohet me 21% dhe numrin e komenteve me 45%.
Sa i përket filtrave që kanë efekte, studiuesit shikuan këto si më interesantet: dhënia e një imazhi me temperaturë më të ngrohtë , rritja e kontrastit, rritja e ekspozimit dhe shtimi i një efekti të moshës.

Filtri i ngrohtësisë(Worm) kishte korrelacionin më të madh me numrin e komenteve, ndërsa efekti i ekspozimit ishte i lidhur më fort me shikimet.
Në përgjithësi, temperaturat e ngrohta, kontrasti më i lartë dhe ekspozimi më i lartë rrisin shanset për të marrë shikime dhe komente.

Nëse ndiqni gjetjet e studimit, atëherë do të dëshironi të përdorni filtra si Mayfair, Rise, Valencia, Hefe dhe Nashville nëse doni të rritni shikimet, pëlqimet dhe komentet tuaja.
Instagram duket se i ka kushtuar vëmendje gjetjeve të studimit, pasi së fundmi ata shtuan këto filtra: Lark, Slumber dhe Aden të cilët shtojnë një nuancë të ngrohtë të verdhë ose rozë në imazhe.

Burimi:YourTango

Të ngjashme