Studim:Çfarë ndjejmë vërtet pas marrëdhënies intime?

9 muaj më parë

*46 % e studentëve grave kishin raportuar për simptoma të PCD-së (disforia pas aktit seksual), të paktën një herë në jetë.

*Mbi 5% e 230 të anketuarave kishin thënë se kanë përjetuar simptoma të PCD-së “disa herë” brenda katër jave të fundit. Deri tani nuk duket se ekziston një lidhje mes PCD-së dhe intimitetit në lidhjet e ngushta.

*10 % e grave kanë përjetuar “mërzinë pas aktit seksual”, dukuri e cila karakterizohet nga shqetësimi, ndjenja e melankolisë dhe depresionit, zemërimit etj.

*Në International Journal of Sexual Health, më shumë se gjysma e grave të anketuara kishin thënë se ndjeheshin të depresionuara edhe pas një seksi të kënaqshëm.

Të ngjashme