Kryefjala Logo

Spanjollët më në fund tregojnë pse jetojnë deri në 100 vjet

2 vite më parë

Kuriozitet:Spanja është shteti i dytë në botë pas Japonisë me jetëgjatësinë më të madhe.

Sekretet për këtë fenomen ju presin më poshtë nga vetë ata që të 100-at i kanë kaluar:

1-Piano
Pedro Rodriguez- 106 vjeç thotë se hobi i tij për të luajtur në piano e ka mbajtur atë të ri dhe të shëndetshëm.

2-Një lugë mjaltë çdo ditë
Rafaela Pons-102 thotë se gjithë jetën e saj ka konsumuar nga një lugë gjelle me mjaltë.

3-Leximi i Librave
Maximino San Miguel-102 vjeç e zhvilloi pasionin e tij për aktrim në moshën 80 vjeçare duke marrë pjesë në disa shfaqje teatrale.Ai thotë se libri i ka shpëtuar jetën.

4-Mos lindni shumë fëmijë
Pilar Fernandez-101 vjeç,ka vuajtur shumë nga uria dhe mjerimi së bashku me 9 vëllezërit dhe motrat gjatë luftës.
Për të mos përsëritur të njëjtën histori ajo vendosi që të bëjë vetëm një fëmijë.

Të ngjashme