Kryefjala Logo

Sologamia: Është akti i dashurisë për veten apo kërcënimi ndaj shoqërisë?

8 Korrik, 2022 | 12:04 pm

Për ata që nuk e dinë, sologamia mund të ndahet në dy fjalë – solo, që do të thotë vetvetja dhe gamy, që do të thotë bashkim.

Sologamia është martesa me veten tënde.Të zgjdhësh të dashurosh veten deri në fund.

Në një vend ku shumica e njerëzve ende nuk janë të kënaqur me idenë e poligamisë dhe të kesh partnerë të shumtë shihet me tallje dhe paragjykim, koncepti i dashurisë dhe martesës me veten duket drastike!

Shoqëria ka konceptin e saj se çfarë është një martesë dhe ka të ngjarë që një numër i madh njerëzish do ta kenë të vështirë të shkojnë kundër këtij koncepti për shumë kohë.

Sologamia nuk njihet ligjërisht, por ju mund të keni një ceremoni kulturore gjatë së cilës bëni betimet e përkushtimit për ta dashur dhe respektuar veten derisa fundi i jetës të vijë për ju.
Ju mund të përshtatni madhësinë dhe formatin e ceremonisë që mendoni se ju përshtatet.

Të ngjashme