Kryefjala Logo

Sjelljet e vogla që vrasin lumturinë në martesë

26 Shkurt, 2024 | 9:20 am

“Gjërat e vogla e bëjnë dashurinë të rrjedhë”
1. Shmangia e konfliktit

Ju e vrisni lumturinë në një martesë kur shmangni konfliktin. Konflikti është i natyrshëm sepse jeni dy njerëz të ndryshëm. Në fund, biseda e hapur për dallimet tuaja mund t’ju afrojë më shumë.

2. Dështimi për të dëgjuar

Kjo nuk duhet të jeni ju. As nuk duhet të ndiheni të pavlerësuar, të mbingarkuar ose të papranuar. Ndryshe nga mendimi popullor, martesa nuk është punë e vështirë. Mbajtja e një martese është e lehtë dhe argëtuese kur mësoni se si të keni marrëdhënie të lumtura dhe të shëndetshme.

3. Neglizhimi i vlerësimit

Shqyrtimi i akteve të vogla të mirësisë ose mosshprehja e mirënjohjes mund të gërryejë ngadalë lumturinë në martesë. Dështimi i vazhdueshëm për të pranuar përpjekjet e partnerit tuaj mund të çojë në ndjenjat e të qenit i mirëqenë.

4. Mungesa e njohjes

Në përvojën time, e vetmja sjellje e vogël që mund të gërryejë lumturinë në një martesë është neglizhimi për të shprehur vlerësimin dhe mirënjohjen ndaj partnerit tuaj. Me kalimin e kohës, çiftet mund të mësohen me veprimet dhe gjestet e njëri-tjetrit, duke i marrë ato si të mirëqena. Lidhja mund të fillojë të shpërbëhet. Dështimi për të pranuar përpjekjet, mirësinë ose mbështetjen e bashkëshortit tuaj do t’i bëjë ata të ndihen të pavlerësuar dhe të nënvlerësuar, gjë që gradualisht do të zvogëlojë lumturinë dhe kënaqësinë në marrëdhënie.

Të ngjashme