Kryefjala Logo

Situata që e bën një mashkull më të prirur për të tradhtuar, sipas studimeve

11 Mars, 2024 | 9:20 am

Çfarë e bën një lidhje më të përhapur?
Ju keni punuar kaq shumë, keni marrë promovimin e madh dhe jeni shpërblyer me … një burrë që ka më shumë gjasa të tradhtojë. Kjo është e drejtë zonja, një studim i vitit 2015 nga American Sociological Review raporton se martesat kanë një rrezik më të lartë të tradhtisë kur gruaja është ajo që siguron familjen. Mjerisht, ka kuptim. Unë i kuptoj nevojat themelore të psikikës së një njeriu. Ai duhet të ndihet mashkullor, dominues dhe si ofruesi, kështu që kur homologia e tij femër mbledh më shumë brumë, kjo është një goditje për egon e tij.

Intimiteti dhe paratë janë dy mënyra të sigurta për të rritur besimin e një mashkulli. Nëse ai mund të shikojë llogarinë e tij bankare, ta dijë se ai e ka ndërtuar atë dhe të fitojë dashurinë e një vajze, ai është i vendosur. Mund ta shikoni në anën e kundërt. Nëse një burrë është në një martesë të uritur nga intimiteti, ai do ta varros veten në punë për të rritur vlerën e tij neto (të qetësojë egon e tij të dëmtuar) përpara se të vijë në mendje ideja e mashtrimit. A kanë të gjithë meshkujt ego të brishtë?

Jo. Studimi raporton se 15% e burrave që janë plotësisht të varur financiarisht nga gratë e tyre do të tradhtojnë.
Mos harroni gjithmonë se burrat janë të thjeshtë. Nëse jeni mbajtësi i familjes, mos u frikësoni! Thjesht bëhu i mirë për të përkëdhelur egon e burrit tënd.

Si e rrit intimiteti besimin e një mashkulli? Meshkujt keqkuptohen kur bëhet fjalë për të qenë intime. Nuk bëhet fjalë për aktin e arritjes së kulmit; ka të bëjë me dhënien e kënaqësisë së saj. Pasi të jeni në një lidhje afatgjatë, filloni të shihni se ai nuk është thjesht për t’u larguar. Ai duhet të shohë se edhe ju po e shijoni atë. Mendoni për herën e fundit kur keni qenë intime kundrejt dashurisë (përvoja krejtësisht të ndryshme). Ai përfiton më shumë nga kjo duke e ditur se ju po kënaqeni për shkak të tij.

Të ngjashme