Kryefjala Logo

Si t’i tregoni dikujt që nuk keni interes (pa i lënduar ndjenjat e tyre)

16 Nëntor, 2022 | 1:33 pm

Të ndahesh me dikë dhe të thuash “Unë nuk jam e interesuar”, të paktën për shumicën prej nesh,mund t’ju bëjë të ndiheni keq dhe madje fajtor për refuzimin e dikujt.
Kjo mund të çojë në metoda edhe më të dhimbshme të refuzimit që janë bërë shumë të zakonshme në takimet moderne dhe në internet.

Në fund të fundit, një refuzim i sjellshëm është pafundësisht më i mirë sesa të zhdukesh papritur.
Si ta bësh?

1-Thuaj: “Faleminderit, por jo faleminderit”.
Ka njerëz që janë vërtet të guximshëm dhe do t’ju pyesin për një takim menjëherë. Nëse e dini që nga fillimi se nuk jeni të interesuar ta çoni më tej marrëdhënien tuaj, gjëja më e mirë që mund të bëni është ta bëni atë të qartë që në fillim.

Si ta vini në veprim: Sigurohuni që të thoni “faleminderit” për të bërë të ditur se e vlerësoni ofertën dhe mendoni se ata janë një person i mrekullueshëm thjesht jo për ju.
Më pas, ndiqni me një “jo faleminderit” në mënyrë që të dihet se nuk jeni të interesuar.
Nëse pyeteni pse, mbani mend se nuk i detyroheni askujt një shpjegim nuk keni pse të përgjigjeni nëse nuk e zgjidhni.

2-Thjesht thuaj “jo” dhe largohu nga situata.
Shumë njerëz thjesht nuk janë të mirë për të marrë sugjerime ose për t’u zhgënjyer lehtë.
Kështu që ju nuk mund të shmangni të qenit i drejtpërdrejtë me ta.

Si ta vini në veprim: Gjëja më e mirë që mund të bëni është thjesht të thoni se nuk jeni të interesuar të takoheni.
Mos lini përshtypjen se ju pëlqen të flisni me ta, ose mos thoni ndonjë gjë për ta zgjatur bisedën.
Mund të ketë një rast kur i thoni dikujt jo dhe ai vazhdon.
Nëse kjo vazhdon dhe ndiheni të pasigurt, lëreni fare situatën.
Nuk i detyrohesh askujt tjetër veç ndershmërisë.

Të ngjashme