Si t’i kërkoni falje të dashurit tuaj pas një zënke(kur faji është i juaji)

4 muaj më parë

Të dish se lëndojmë një të dashur është ndjenja më e keqe ndonjëherë.
Një realizim i tillë sjell emocione të pakëndshme si turpi, keqardhja dhe madje edhe frika, ndërsa shqetësohemi për mënyrën se si është tjetri ynë i rëndësishëm dhe statusi i marrëdhënies sonë.

Pas një zënke, është e rëndësishme të bëni një hap prapa dhe t’i jepni vetes pak kohë për të reflektuar mbi atë që ndodhi. Pyesni veten, përveç faktit që përfunduat duke u grindur, për çfarë saktësisht ju vjen keq? Ishe e pasjellshme, e padrejtë në mbrojtje?

Çfarë mund ti thoni atij?
•”Më vjen keq. Tani e di që mund t’i kisha bërë gjërat ndryshe në vend që të merrja një vendim të keq.
Më vjen keq që kam vepruar ashtu si kam vepruar dhe marr përgjegjësinë e plotë për veprimet e mia”

•”Nuk mund të them se do të isha në gjendje të të falja nëse do të isha në këpucët e tua dhe po ta bëja, e di që do të duhej pak kohë.
Por sinqerisht shpresoj që të besosh se më vjen keq
Nuk pres që të më falësh ose të më besosh së shpejti, por shpresoj se mund të punojmë ende drejt pajtimit, në mënyrë që, ndoshta në të ardhmen, të të tregoj se jam e aftë të punoj për të rifituar besimin tënd.”

• “Unë të dua shumë, por e lashë zemërimin tim të më rrëmbejë kur nuk duhej.
Më vjen shumë keq për atë që ndodhi. Do të punoj për problemet e zemërimit që të mos ndodhë përsëri.”

• “Më vjen keq që dyshova tek ti.
E di që je jashtëzakonisht i aftë dhe nuk duhej të të sulesha kështu.
Unë dua që ti ta dish se unë vërtet vlerësoj përvojën dhe njohuritë e tua dhe e vlerësoj sa shumë më ke ndihmuar.”

•”Ti ke çdo të drejtë të jesh i frustruar dhe i mërzitur.
Ajo që bëra ishte lënduese dhe më vjen keq. Me vjen keq.”

•”Ndihem tmerrësisht keq për atë që kam bërë.
Ti je kaq i rëndësishëm për mua dhe më vjen keq që kam vepruar në një mënyrë që sugjeronte të kundërtën.
Unë dua që veprimet e mia të pasqyrojnë sa i rëndësishëm je për mua, jo e kundërta.”

Të ngjashme