Kryefjala Logo

Si të vetë-mjekoni ndjenjat e këqija pa mpirë ato të mirat

1 Maj, 2023 | 2:40 pm

Të gjithë mjekojmë. Disa prej nesh mjekohen për të ndaluar ndjenjën e frikës, për të ndaluar ndjesinë e depresionit, për të ndaluar së ndjeri të zemëruar. Por, çka nëse është koha për të ndaluar mjekimin kundër gjërave?

Unë kam një recetë për ju, por kjo nuk ka të bëjë me gjëra të lira pa recetë apo edhe me ilaçe me recetë. Bëhet fjalë për diçka krejtësisht tjetër.
Fuqia e frikës, zemërimit, pikëllimit dhe gëzimit: Angazhoni ata të katër. Zotërojini ato. Perdori ato.

Sepse rrjedhshmëria me katër emocione përforcon perceptimin dhe mbingarkon kreativitetin. Shndërron frikën, zemërimin dhe pikëllimin në ekstazë të pakufishme.

Merrni kufjet tuaja. Këtu bëhet mirë.
Muzika kujdeset për kiminë e trurit për këtë. Ju kujdesuni të dini se jeni të sigurt ndërsa e bëni këtë. Ju gjithmonë mund të bëni pauzë. Bëjeni këtë për aq kohë sa të mundeni.

Tani, luani muzikën që ju ngroh vërtet. Ju dëshironi të ndjeni zemërim aq thellë sa ndiheni të sigurt për të shkuar.

Ndjeni atë ndërsa dëgjoni dhe lëreni të ziejë. E vështirë. Kur të jeni mjaftueshëm të nxehtë, hiqni kufjet derisa të jeni gati për të filluar përsëri. Kjo është një kimi intensive e trurit.

Është koha për pikëllim. Zgjidhni muzikën që ju bën më shumë sesa të qani. Ne duam të dridhura, të qara, të pangushëllueshme, të dëshpëruar, dëshpërim – ose sa më afër që t’ju vijë.
Tani shkoni me gëzim. Nëse muzika juaj nuk ju bën të kërceni, merrni muzikë më të gëzueshme, OK?

Gëzimi duhet të tundë shpirtin tuaj drejt dhe përtej atij vendi që dikur e quanit orgazmë. Përtej gëzimit dhe lumturisë, ka edhe më shumë. Shumë më tepër.
Ju e quani atë vend “bukuri”, dhe këtu është një sekret: Praktikoni këtë dhe mund të arrini bukurinë edhe nga frika, zemërimi dhe pikëllimi. Por harro butonin e pauzës ose çfarë të quash ndjenjën përtej gëzimit dhe thjesht shko atje.

Me praktikë, ju mund t’i bëni të katër ndjenjat – nga tmerri i tmerrshëm deri te gëzimi përfundimtar – me një listë dëgjimi katër minutëshe, por mund të dëshironi të shpenzoni më shumë kohë për secilën prej tyre.

Nuk ka asnjë gjykim këtu në mënyrën se si ju përgjigjeni. Të katër emocionet janë pjesë e asaj që na bën kimia e trurit tonë njerëzor, apo jo?

Të ngjashme