Kryefjala Logo

Si të tërhiqni një burrë të denjë kur jeni të rrethuar nga drama

3 Shtator, 2023 | 2:19 pm

“Secili është përgjegjës për mirëqenien e tij mendore dhe maturinë e tij. Në një marrëdhënie të shëndetshme, ju e mbështesni partnerin tuaj, por nuk jeni paterica e tyre. Një partner i shëndetshëm ka nevojë për ju sepse ju do. Një partner abuziv do t’ju dojë për sa kohë që ata kanë nevojë për ju”.

Terapisti i Licencuar i Martesës dhe Familjes John Kim i përcakton marrëdhëniet e shëndetshme si më poshtë: “Një marrëdhënie e shëndetshme janë dy njerëz të tërë me jetë të ndara që bashkohen për të ndarë jetën e tyre.”

1. Kushtojini vëmendje ritmit të zemrës

Po. E kemi seriozisht !

Nuk dua të kontrolloj pulsin ndërsa jeni duke ushtruar. Ky nuk është një postim fitnesi.

Dua të them të jeni të vetëdijshëm për trupin tuaj. Merrni frymë thellë – tani! — dhe merrni një kuptim se si ndihet zemra dhe mushkëritë tuaja në gjoks.

A janë ato të lehta, të lira dhe që rrjedhin?

A janë të lidhura, të shtrënguara ?

A ju rreh zemra, apo është e ftohtë? (Nëse nuk ndjeni asgjë, ndoshta është e ftohtë.)

Tani, gjatë gjithë ditës, kushtojini vëmendje ritmit të zemrës dhe frymëmarrjes.

Cilët njerëz në jetën tuaj ju bëjnë të ndiheni të shtrënguar ose të bëjnë zemrën tuaj të rrahë ose të dhemb nervozisht? Ju nuk duhet të bëni asgjë për të. Vetëm vëzhgojeni.

2.Reduktoni përdorimin tuaj të mediave sociale

E di që është e vështirë! Por më besoni, do të takoni më shumë nga njerëzit e duhur për ju kur të ulni telefonin.

Bëni një zotim për të ndërprerë një pjesë të caktuar të përdorimit të mediave tuaja sociale dhe përpiquni t’i përmbaheni asaj.

Ndoshta para gjumit, ndoshta kur qëndroni në radhë për kafe, ndoshta në autobus – atëherë bëni diçka tjetër në vend të kësaj.

Nuk ka shumë rëndësi se çfarë është. Lexoni libra ose komike, ecni përreth, shikoni përreth, buzëqeshni foshnjave, merrni frymë thellë … të gjitha opsionet e mira. Hapeni veten, energjikisht, që gjëra të reja t’ju ndodhin dhe që njerëz të rinj të flasin me ju për gjëra të reja.

3. Jepini përparësi njerëzve në jetën tuaj që nuk flasin aq shumë

Edhe kjo tingëllon e çuditshme, e di. Të gjithë miqtë e mi kanë qenë këto personalitete të mëdha, dhe disa prej tyre janë ende. Njerëzit me personalitete të mëdha e mbajnë dhomën të gjallë dhe gjithmonë ju japin diçka për të folur. Por nëse zbuloni se të gjithë miqtë tuaj janë ata personalitete të mëdha, mund të përpiqeni të mbushni një boshllëk brenda vetes me kaos dhe aktivitet.

Herën tjetër që të takoni dikë që duket i turpshëm, hesht me të. Bëjuni atyre pyetje për veten e tyre dhe dëgjoni me të vërtetë përgjigjet e tyre. Lërini gjërat të jenë të ftohta. Merrni frymë thellë dhe jini të ftohtë gjithashtu.

Të ngjashme