Kryefjala Logo

Si të shmangni dramat e kota në një marrëdhënie

11 Dhjetor, 2022 | 12:50 pm

Pasi të keni arritur në fazën ku jeni në një marrëdhënie të përkushtuar, shumica e meshkujve janë në gjendje të bëjnë biseda rreth asaj që funksionon dhe jo, si dhe të merren dhe të shprehin emocione.

Pasi të kapërcejë frikën dhe konfuzionin e tij dhe të ndihet i sigurt, nuk do t’ju duhet të përqendroheni aq shumë në takimet e ndërgjegjshme.
Ndërkohë, ja se si të jeni më pak dramatikë në fillimin e një marrëdhënieje të re në 2 hapa:

1-Mos e bëni atë përgjegjës për të gjitha nevojat tuaja

Nuk është faji ynë.
Shoqëria romantizon idenë se duhen dy gjysma njerëzish të bashkohen për të bërë një të tërë.
Ne jemi të kushtëzuar të kërkojmë personin që na “plotëson”.
Ne madje u referohemi të dashurve tanë si “gjysma ime tjetër” ose, më keq, “gjysma ime më e mirë”.

E vërteta është se të presësh që një qenie tjetër njerëzore mund të na rregullojë disi duke mbushur një boshllëk brenda nesh është thjesht e padrejtë.
Në realitet, mënyra e vetme për t’u ndjerë të plotë është të plotësojmë veten duke jetuar një jetë të plotë dhe të kënaqshme.

Mos lejoni që pasiguria ose vetëvlerësimi i ulët të sabotojnë një marrëdhënie me potencial real.
Nëse jeni duke luftuar me vetëvlerësim të ulët, angazhohuni për të përballuar këto ndjenja me një këshilltar ose përdorni mjete për ndërtimin e vetëvlerësimit.

Kur ndaloni së prituri që partneri juaj të jetë përgjegjës për lumturinë tuaj, ju eliminoni presionin dhe dramën.
Pa atë presion, shumica e djemve do të bëjnë lirisht dhe me dëshirë gjëra për t’ju bërë të lumtur.
Është një fitore e favorshme për të gjithë.

2-Pranoni se ka dallime midis burrave dhe grave

Një nga burimet më të mëdha të dramës së takimeve është injorimi i faktit që burrat dhe gratë mendojnë, veprojnë dhe komunikojnë ndryshe.
Pa e kuptuar, gratë flasin gjuhën e tyre dhe presin që një mashkull të kuptojë.
Nuk është çudi që marrëdhëniet e reja mund të jenë kaq konfuze dhe frustruese.

Të ngjashme