Kryefjala Logo

Si të ndryshon zemrën rritja në një shtëpi të thyer

5 Dhjetor, 2023 | 9:18 am

“Nuk kërkova të më trajtonin ashtu siç isha.”

Rritja në një familje të prishur shkakton një vorbull emocionesh, disa logjike dhe të tjera që duket se nuk kanë fare kuptim. Do të shkaktojë plagë që askush nuk mund t’i shohë dhe do të duhet një jetë për t’i kapërcyer.

Kur bërtitjet, grindjet, përplasja e dyerve dhe pellgjet e lotëve janë normale, kjo është ajo që prisni nga jeta. Këto sjellje krijojnë një pamje në mendjen tuaj që nuk mund të fshihet kurrë. Ju filloni të mendoni se i meritoni ato gjëra, kështu që e duroni atë në të gjitha marrëdhëniet tuaja të ardhshme.

Por e di që dashuria ekziston. Unë e di se si një grua meriton të trajtohet dhe di të dua, por nuk di si ta pranoj dashurinë kur më ofrohet. Është diçka që nuk e kam marrë kurrë në fëmijërinë time, dhe është diçka që mendoja se nuk do të mund ta përjetoja kurrë si e rritur.

Një marrëdhënie e fortë, e lumtur është e vështirë të arrihet dhe një burrë i dashur, besnik është edhe më i vështirë për t’u gjetur. Unë jam mjaft me fat që i kam gjetur të dyja, por një zemër e thyer e rrënjosur në një shtëpi të thyer nuk riparohet lehtë. Kam ende shumë shërime që duhet të bëj, dhe ndonjëherë më duket e padrejtë sepse nuk kisha kërkuar kurrë të më trajtonin ashtu siç isha.

Duhet një kohë e pafalshme për të pranuar plotësisht se dikush në të vërtetë më do dhe një kohë edhe më e gjatë për të pranuar se ia vlen.

I marr situatat dhe i kthej, i kthej dhe i analizoj ato deri sa të mos ketë më kthim prapa. Unë i marr gjërat për më shumë sesa vlejnë.

Por një marrëdhënie e fortë dhe e shëndetshme me një djalë besnik është kura për t’i dhënë fund të gjitha kurave.

Zemra ime nuk është fare afër ‘ndreqjes’, por copat e saj nuk janë më të shpërndara nëpër një dysheme të ftohtë akulli. Me kalimin e kohës, me ndihmën e dashurisë sime, e di se do të jem në gjendje të bashkohem përsëri.

Të ngjashme