Kryefjala Logo

Si të ndaloni së mbarturi peshën e së kaluarës suaj të trazuar

3 Nëntor, 2022 | 1:25 pm

Nëse po mbani peshën e përvojave ose sjelljeve të turbullta dhe të ngarkuara emocionalisht nga e kaluara juaj, ju lutemi dijeni se ka mënyra për ta çliruar këtë energji.
Mendja jonë kërkon natyrshëm atë që ndihet e njohur.
Kjo përfshin njerëzit, emocionet dhe sjelljet.
Sa më shumë stres në jetën e një personi, aq më shumë ai kërkon të njohurin, një vend ku mund të parashikojë ose ndoshta të kontrollojë rezultatet e ardhshme.

Nevoja për të qenë jashtë, duke ndjerë ajrin, diellin dhe tokën.
Ecja në shtigje është një pjesë e rëndësishme e strukturës të jetës.
Hapi i parë drejt shërimit është të kesh vetëdije për atë që duhet të shërohet. Është po aq e rëndësishme të identifikoni shumë pjesë të jetës suaj që tashmë janë të shëndetshme dhe shumë vibruese.

A e dini se cilat janë zakonet tuaja të shëndetshme fizike? A sjellin një ndjenjë familjariteti dhe qetësie?
Kjo do të jetë diçka që sjell ndërgjegjësim në trupin tuaj.

Mund të jetë aq e thjeshtë sa të ulesh jashtë në një shkëmb, ndërsa këmbët të prekin tokën.
Ndoshta është duke notuar në det ose duke hipur në kuaj.
Kërkoni vendet ku kërkoni të shpëtoni nga stresi
Kujtoni herën e fundit kur keni pasur një ngjarje shumë stresuese ose emocionale.

Si e keni trajtuar? A jeni rikthyer në një periudhë të mëparshme të jetës suaj? A i drejtuan veprimet tuaja sjelljet dhe reagimet e lindura në marrëdhëniet e vjetra?

Dijeni se çfarë ju bën të ndiheni të pasigurt dhe të stresuar.
Shkruani një ditar dhe mbani gjurmët e asaj që ju largon.
Njihuni me reagimet tuaja më të zakonshme ndaj periudhave stresuese.

Cila është mënyra juaj e përballimit apo sjelljes vetëmbrojtëse? Cilat janë frikërat tuaja më të thella? A janë nga fëmijëria juaj?
Vini re se si ndryshon dialogu juaj në periudha stresuese.
Ndoshta ju mbylleni dhe nuk komunikoni fare.

Bëni një kontroll të shpejtë dhe shikoni nëse ndonjë nga marrëdhëniet tuaja po ju mban të mbërthyer në të kaluarën.
Një shembull i kësaj mund të jetë një marrëdhënie që sjell frikën tuaj të vjetër për të mos qenë të mjaftueshëm ose për të provuar veten.
Sa më shumë të zgjidhni aftësitë tuaja të përballimit të shëndetshëm, aq më shpejt ato do të bëhen të njohura dhe ngushëlluese.
Një ditë do të vini re se po përdorni aftësitë e kujdesit për veten që nuk i keni pasur më parë.
Kjo është një jetë shëruese dhe e qëllimshme.

Të ngjashme