Kryefjala Logo

Si të jesh e lumtur me veten edhe kur rrjetet sociale thonë se nuk je ‘mjaftueshëm e mirë’

1 vit më parë

Nëse besoni ‘statistikat e moshës ‘që thonë se nuk mund të bëni më disa gjëra dhe të jeni një anëtar kuptimplotë i shoqërisë, është profecia vetëpërmbushëse për steroidet.

Profecia vetëpërmbushëse është ideja që kur mendoni se diçka do të ndodhë, atëherë është shumë e lehtë të ndryshoni sjelljen tuaj për t’u lidhur me atë besim.
“Obobo po unë jam shumë i vjetër për të mësuar një gjuhë të huaj? Nuk ka kuptim të përpiqem të mësoj tani frengjishten.” Kjo lloj gjëje.

Në fakt, hulumtimet kanë treguar se ndërsa plakemi, ne priremi të përjetojmë nivele më të larta të mirëqenies, kënaqësi më të madhe me jetën dhe akoma më shumë stabilitet emocional.

Njerëzit mund të bëjnë të gjitha llojet e gjërave në moshat që do ta kishim menduar të pamundur vetëm disa vite më parë.
Ka vrapues dhe atletë të të gjitha shtresave që janë në dekadën e tyre të tetë, të nëntë dhe madje të dhjetë në planet ashtu siç ka shkrimtarë, piktorë dhe artistë të ndryshëm të të gjitha moshave.

Dikush dëgjon shpesh për njerëz të që i çojnë nipërit e tyre në lojëra me top dhe në vende të huaja në moshën 80-vjeçare, bëjnë fjalëkryqe në moshën 90-vjeçare, apo i bien një instrumenti.

Zgjidhni aktivitetet tuaja me mençuri. Pranoni se mund të bëni zgjedhje,krijoni kohë për të menduar.
Të gjitha këto përmirësojnë mirëqenien.
Paguani që njerëzit të bëjnë gjëra që nuk ju pëlqejnë t’i bëni.
Është një mënyrë e shkëlqyer për të pasur më shumë kohë nëse mund ta përballoni.
Jini të qartë se keni pasur kohë.
Do të rrisë ndikimin e saj pozitiv.
Koncepti është të kuptoni se mund të mos jeni të pasur, por keni luksin e kohës.
Të jesh i vetëdijshëm për këtë luks është shumë mirë.

Marrëdhëniet janë ndër faktorët më të rëndësishëm që kontribuojnë në mirëqenie.
Është shumë e rëndësishme të lidheni me miqtë dhe familjen.
Ata do ta vlerësojnë atë më shumë sesa e imagjinoni, siç tregon studimi.
Bisedat e rastësishme, si biseda me baristen ose shkëmbimi i kënaqësive gjatë qëndrimit në dyqan, shoqërohen gjithashtu me lumturi.
Një studim i fundit i të afërmve tanë të ngushtë(majmuneve femra)ka treguar se ato jetojnë më gjatë kur janë të integruara më mirë në strukturën shoqërore të fisit të tyre.
Punë të tjera kanë treguar se gratë mund të jetojnë më gjatë sepse mbështeten te miqtë për t’ia dalë mbanë.

Të ngjashme