Kryefjala Logo

Si të ecni përpara kur keni një plagë të madhe dhe të hapur në zemrën tuaj

24 Qershor, 2024 | 9:12 am

Ndihesh sikur nuk do të dashurosh më.
Një nga klientët e mia të parë është Anita. Pesë vjet më parë ajo erdhi tek unë me zemër të thyer. I fejuari i saj sapo e kishte lënë pasi kishte folur për planet e afërta të së ardhmes me të dhe prindërit e saj vetëm pak ditë më parë. Ajo nuk e pa që të vinte. Por ndodhi dhe ajo u copëtua. Dhimbja ishte e padurueshme. Ajo kishte humbur një të fejuar tjetër nga një aksident disa vite më parë. Kjo është një tjetër vdekje e të dashurit të saj për të, vetëm më keq. I thashë që të fillonte të takohej përsëri, megjithëse ajo nuk ishte aspak gati për këtë. Ajo e bëri atë gjithsesi në një përpjekje për të mësuar se si të kapërcejë një zemër të thyer.

Ajo u takua me Brad. Ai ishte aq i lidhur me të sa e ndoqi me forcë. Ajo e pa atë disa herë dhe madje flinte me të në një moment, por më tha se nuk mund ta kalonte dot ish-in e saj. Ajo duhej t’i tregonte atij se nuk ishte mbi ish-in e saj. Ajo e bëri. Pastaj nuk mora vesh prej saj për një kohë… vetëm një ditë, ajo po më pyeste nëse mund ta shtrëngoja për shkak se ajo ishte e tmerruar: ish-i i saj ishte fejuar me të dashurën e tij të re.

Ajo u copëtua përsëri. Ajo tha: “Përshëndetje Katarina, faleminderit që u përgjigjët. Më vjen keq që nuk u ktheva më shpejt. Isha në krizë natën kur mora vesh se ai ishte fejuar. Unë kam mësuar shumë këto vitet e fundit, kështu që koha ime e rikuperimit është më e shkurtër dhe ndihem shumë më mirë, por ka qenë një katalizator për mua që të vazhdoj këtë kohë shumë më mirë për mua dhe këtu është fokusi im, shpresoj që gjithçka të jetë mirë në jetën tënde, Anita.

Nuk dëgjova më kurrë për të derisa mësova përmes Facebook-ut se ishte fejuar. Dhe ishte për Bradin! Dhe vetëm pak javë më parë ata u martuan. Unë isha personi i parë që dija për historinë e tyre të takimeve dhe isha ai që e inkurajova ta shihte edhe kur ajo nuk donte. Brad ishte djali i parë me të cilin u takua pas ndarjes. Zakonisht, unë nuk e marr shumë seriozisht këtë lloj marrëdhënieje, sepse ishte një marrëdhënie rikuperuese. Por për disa arsye, funksionoi për ta. Ai u godit që nga fillimi dhe nuk u tërhoq duke ditur se ajo ishte ende e lënduar për ndarjen e saj.

Cili është mësimi këtu? Të ecësh përpara edhe pse zemra jote është larg gatishmërisë është rruga për të shkuar. Ajo që po ndjeni në këtë moment është shumë e vërtetë për ju, por është thjesht një ndjenjë dhe ndjenjat ndryshojnë.

Per ndonjerin prej jush qe eshte ndarë, mos rrini me zi. Po, ju duhet të shëroheni me siguri, dhe takimi me të tjerët kur jeni të lënduar nuk është i lehtë, sepse ju kujton atë që ju mungon. Por ju ndihmon të vazhdoni përpara pasi të gjeni mashkullin (burrat) e duhur që ju pëlqen. Kur u ndava me ish-in tim, e detyrova veten të takohesha edhe kur isha e mjerë shumicën e kohës.

Të ngjashme