Kryefjala Logo

Si ta ruani martesën tuaj kur depresioni po e copëton atë

12 Tetor, 2023 | 1:32 pm

Kur luftoni me një martesë të pakënaqur dhe depresion, është e rëndësishme të kuptoni se çfarë po ndodh dhe çfarë po përjetoni. A e keni pyetur veten: “A jam në depresion? Pse jam kaq e pakënaqur?” Tani, ju duhet të bëni zgjedhje që do t’ju ndihmojnë të ecni drejt gjetjes së ekuilibrit.

•Dijeni se çfarë çon në një martesë të palumtur

Është e zakonshme që çiftet e martuara të kalojnë probleme martesore dhe të përjetojnë momente pakënaqësie, dyshimi dhe dëshpërimi. Por si mund ta përcaktoni nëse është një problem i ashpër apo pakënaqësi kronike?

•Njohja e komunikimit është thelbësore

Mënyra se si ju dhe partneri juaj komunikoni është thelbësore. Komunikimi është një problem nëse ju dhe partneri juaj vazhdimisht nuk e kuptoni njëri-tjetrin. Moskuptimi i motivimit, fjalëve ose veprimeve krijon distancë dhe konflikt në një marrëdhënie. Kjo është veçanërisht e vërtetë me mënyrën se si një çift komunikon për problemet që nuk janë lehtësisht të zgjidhshme.

•Mos braktisni angazhimin

Angazhimi është premtimi për të vazhduar dhe për të punuar së bashku drejt një marrëveshjeje ose zgjidhjeje, pavarësisht se çfarë. Do të thotë të investosh te partneri në të gjitha nivelet.

•Mbrohuni nga pabesia

Besimi prishet kur një partner tradhton, sjell një ndjenjë tradhtie, hidhërimi, konfuzioni dhe pakënaqësie për të dy.

•Mos i lini financat të marrin fuqinë

Paraja është një çështje e ndjeshme në martesë, sepse paratë simbolizojnë fuqinë. Financat mund të shkaktojnë tension ose zhgënjim kur nuk ka marrëveshje se si duhet të përdoren paratë.

•Eksploroni rolin e intimitetit

Çështjet kronike të intimitetit në martesë krijojnë zhgënjim dhe pakënaqësi. Këto mund të jenë frenime fiziologjike ose emocionale, mospërputhje në nevoja, dallime gjuhësore të dashurisë ose mungesë vitaliteti. Çështjet e intimitetit luajnë një rol të madh nëse një martesë perceptohet si e lumtur apo e palumtur.

•Jini të dhembshur për të luftuar me një martesë të palumtur dhe depresion në të njëjtën kohë.

Depresioni mund të prekë një person në marrëdhënie, por efektet e depresionit shtrihen përtej atij personi. Çrregullimi mund të mos çojë në divorc, por pasojat e mos adresimit të depresionit mund të jenë. Depresioni mund të çojë në më pak produktivitet, angazhim dhe kënaqësi të përvojave më parë të këndshme në bashkëshortin në depresion.

Të ngjashme