Kryefjala Logo

Si rregulli 3-3-3 që vjen me adoptimin e një kafshe të re mund t’i ndihmojë pronarët e tyre t’i kuptojnë më mirë

3 muaj më parë

Miratimi i një kafshe shtëpiake mund të sjellë shumë emocione për pronarët e rinj, duke përfshirë eksitim, pritje, gëzim dhe madje edhe shqetësim.

Rregulli 3-3-3 sugjeron që kafshës suaj të re do t’i duhen 3 ditë për t’u përshtatur, 3 javë për t’u vendosur në rutinën e tyre të re dhe 3 muaj që shtëpia e tyre e re të ndihet si një e përhershme.

Rregulli 3-3-3 është diçka që të gjithë të adoptuarit e rinj të kafshëve shtëpiake duhet të kenë parasysh për ta bërë kalimin për kafshët e tyre sa më të qetë.

Kafshët janë krijesa inteligjente me një gamë të gjerë emocionesh. Edhe pse ata nuk mund ta shprehin atë me fjalë, nuk do të thotë se ata nuk ndihen po aq të tronditur sa ju kur i prezantoni me shtëpinë dhe familjen e tyre të re për herë të parë.

Për tre ditët e para pas pritjes së një kafshe të re në shtëpi, ata janë në një fazë dekompresimi ndërsa përshtaten me mjedisin e tyre të ri. Ata shpesh ndihen të shqetësuar dhe mund të përmbahen nga ngrënia, pirja ose ndërveprimi me anëtarët e rinj të familjes së tyre. Personaliteti i tyre është i gjithë aty, ata ka të ngjarë të mos ndihen mjaft rehat për ta treguar akoma.

Disa familje gjithashtu zgjedhin t’u vënë kafshëve të tyre të reja emra të ndryshëm nga ata që u janë vënë në strehën ose qendrën e shpëtimit dhe mund t’u duhet pak për t’iu përgjigjur emrave të tyre të rinj.

Është gjithashtu një ide e mirë që të gjitha furnizimet e tyre të vendosen për ta para se të hyjnë në shtëpi. Në këtë mënyrë, nuk do të ketë shumë ndryshime dhe lëvizje për të gjithë përnjëherë.

“Për të ndihmuar kafshën tuaj të re të ndihet si në shtëpi, vendosni shtratin e tyre dhe tasat e ushqimit para kohe për t’i dhënë atyre një vend për të pushuar dhe për t’u rehatuar.”

“Kur bëhet fjalë për macet, disa kotele janë më të ndjeshme se të tjerat dhe mund të preferojnë fillimisht të kufizohen në një dhomë, duke u dhënë gradualisht më shumë hapësirë për të eksploruar me kalimin e kohës.”

Do t’i duhen kafshës suaj të re rreth tre javë për t’u njohur me rutinën tuaj të përditshme, duke përfshirë kur hanë, bëjnë shëtitje, luajnë me ju dhe shkojnë në shtrat. Lejojeni kafshën tuaj të re këtë herë të mësohet me rutinën e saj krejtësisht të re dhe jepini hir nëse bëjnë gabime, duke përfshirë aksidentet në shtëpi dhe gjumin në anën tuaj të shtratit.

Gjatë kësaj kohe, ata mund të fillojnë të shfaqin më shumë nga personaliteti i tyre dhe të fillojnë dashuri ndaj jush, pasi po ngrohen më shumë me ju çdo ditë që kalon. Kafshët janë më të mençura se sa ne u japim atyre meritën dhe ato do të ndjekin shpejt rutinat e përditshme.

Të ngjashme