Kryefjala Logo

Si reagoi një vajzë kur pa për herë të parë fytyrat e vërteta të prindërve të saj

3 muaj më parë

Reagimi i saj do të sjellë një buzëqeshje në fytyrën tuaj…

Një vogëlushe me emrin Caydan e di shumë mirë këtë. Caydan u diagnostikua me akromatopsi, një gjendje mjekësore që e bënte të vështirë shikimin.

Caydan ka marrë një dhuratë të veçantë dhe ka mundur të shohë prindërit e saj për herë të parë. Për shkak të akromatopsisë së Caydan, ajo nuk ishte në gjendje të shihte siç duhet. Për pjesën e parë të jetës së saj të re, ajo kurrë nuk i pa fytyrat e prindërve të saj siç ishin në të vërtetë. E gjithë kjo ndryshoi kur ajo mori një palë syze të specializuara.

Nëna e Caydan, Michelle, e cila quhet  @mishyz në TikTok, ndau një video të Caydan duke provuar syzet e saj të reja për herë të parë. Pasi i vendosi ato mbi kokën e Kajdanit, Michelle u tërhoq në mënyrë që Caydan të mund ta shikonte mirë atë dhe babain e saj.

Fytyra e vajzës së vogël shpërtheu në një buzëqeshje të madhe, ndërsa ajo e emocionuar kërceu lart e poshtë në vendin e saj, duke duartrokitur dhe duke bërtitur.

Edhe pse ajo jeton me një gjendje të rrallë mjekësore që nëna e saj thotë se e bën atë të verbër dhe i jep shikim të ulët dhe ndjeshmëri ndaj dritës, Caydan ende jeton jetën e saj më të mirë. Sipas mamasë së saj, Michelle, “Pavarësisht sfidave me vizionin e saj, Caydan na mahnit çdo ditë me sa shprehëse është dhe si përshtatet dhe përdor shqisat e tjera për të lundruar në botën e saj”.

Të ngjashme