Si ndihen meshkujt për femrat me tatuazhe?

2 muaj më parë

A i konsiderojnë meshkujt tërheqës tatuazhet?

Isha gati ta zbuloja. U shfaqa në festa me xhinse të ulëta, duke i shtyrë djemtë të komentonin së pari: “Ua, ti ke një tatuazh”, pastaj së dyti, të pyesnin se çfarë ishte.

Në atë moment zakonisht i zbërtheja xhinset, palosja zinxhirin e djathtë dhe zbuloja fluturën time blu. “Një shpirt i lirë,” do të shpjegoja, versionin tim të Bombshell McGee.

Por sigurisht që tatuazhi im  nuk është për të gjithë.

Siç mund ta merrni me mend, të shkruani emrin e të dashurit tuaj në trupin tuaj rrallë është një ide e mirë.

Dave C. Wallin, një artist tatuazhesh me famë botërore me qendër në Brooklyn, Nju Jork, thotë se ai gjithmonë përpiqet të largojë një njeri që të mos bëjë këtë veprim.

“Unë këshilloj që të mos bëni tatuazhe me ndonjë emër ose portret, përveç nëse është një anëtar i familjes, kafshë shtëpiake ose një i dashur i vdekur,” thotë Wallin. Ai përmend një bestytni popullore se bërja e një tatuazhi me emrin e partnerit konsiderohet si “puthja e vdekjes” për një lidhje.

Varet se për kë po bëni tatuazhin në të vërtetë, thotë Lawrence Rubin, PhD, një psikolog klinik dhe profesor (i cili ndodh të ketë tatuazhe dhe ka hulumtuar psikologjinë e tatuazheve) në Universitetin St. Thomas në Miami.

Rubin thotë se për gratë, tatuazhet – pavarësisht nga forma e tyre – mund të jenë një simbol i çlirimit apo edhe rebelimi kulturor për t’i thënë botës se nuk u intereson se çfarë mendojnë njerëzit e tjerë, veçanërisht kur marrim parasysh se tatuazhet u përdorën për herë të parë tek burrat nëpër fise dhe ushtri.

Rubin thotë gjithashtu se shumë nga çiftet e famshëm që shohim me tatuazhe thjesht duan të “luajnë para kamerave”.

“Ka një gamë të gjerë njerëzish që bëjnë tatuazhe, dhe në një farë mënyre të vazhdimësisë ka ndoshta një sasi patologjie që po ndodh, ose ndoshta një nevojë e fortë për shfaqje narcisiste.”

Të ngjashme