Kryefjala Logo

Si ‘Metoda skandinave e gjumit’ mund të shpëtojë martesat

1 Tetor, 2023 | 2:45 pm

Kur jeni në një lidhje, gjumi në të njëjtin shtrat mund t’ju bëjë të ndiheni më të lidhur, të ofroni siguri dhe rehati dhe të përmirësojë komunikimin me njëri-tjetrin pasi jeni vazhdimisht centimetra larg njëri-tjetrit në të njëjtën hapësirë.

Megjithatë, është mirë të pranosh se ndarja e një shtrati me dikë që dashuron nuk është gjithmonë rreze dielli dhe trëndafila. Orari i gjumit mund të jetë një betejë për batanijet, me një partner që djersitet dhe tjetri dridhet, dhe të dy po përpiqeni të rehatoheni.

Për fat të mirë, “metoda skandinave e gjumit” thuhet se “shpëton martesat” pasi i ndihmon të dy partnerët të bëjnë një gjumë të mirë.

Metoda kërkon që çiftet të përdorin dy jorganë të ndryshëm dhe asnjë çarçaf të sipërm në dyshekun e tyre për të siguruar që të dy të kenë një pushim më të rehatshëm.

Me metodën skandinave të gjumit, çiftet ende ndajnë një shtrat, por kanë jorganët e tyre, duke reduktuar tërheqjen e vazhdueshme të batanijeve dhe duke u lejuar atyre më shumë liri ndërsa flenë.

Çiftet mund të prishin pa dashje gjumin e njëri-tjetrit për shkak të nevojave të ndryshme për kohën e gjumit. Dikush mund të dëshirojë ta mbajë termostatin në nivel të ulët, ndërsa tjetri preferon të flejë në një mjedis më të ngrohtë.

Kjo çon në modele joadekuate të gjumit, gjë që rezulton në rritje të rraskapitjes gjatë gjithë ditës, duke ju bërë më të prirur për t’u rrëmbyer dhe ndjerë përsëritje ndaj bashkëshortit tuaj dhe, le të jemi të vërtetë, ne nuk jemi vetvetja kur nuk flemë mjaftueshëm.

Përdorimi i dy jorganëve të ndryshëm në krevat, njëri i dedikuar secilit prej jush, ju lejon të rregulloni temperaturën e trupit tuaj sipas dëshirës, minimizon ndërprerjet e gjumit dhe ju jep gjumin sipas nevojës.

Metoda gjithashtu ju lejon të keni ende përfitimet e gjumit të përbashkët me partnerin tuaj dhe të keni një lidhje fizike, ndërkohë që jeni ende në gjendje të flini rehat.

Pra, në vend që të zgjidhni të flini në shtretër të ndryshëm për të fjetur natën e mirë që ju nevojitet, provoni metodën skandinave të gjumit pasi, pavarësisht nga emri i saj, ajo mund të përdoret në çdo vend!

Të ngjashme