Kryefjala Logo

Si historitë tuaja tregojnë se kush jeni dhe kush mund të bëheni

1 vit më parë

Historitë tregojnë.
E juaja është domethënëse dhe zbuluese sepse ato mbajnë të dhëna dhe sugjerime për drejtime profesionale dhe personale dhe veprim efektiv.

Rrëfimet tuaja autentike ekspozojnë mistere që mund të frymëzojnë të tashmen dhe të ardhmen tuaj.
Temat e dukshme dhe të fshehura do të ofrojnë harta motivuese që ju tregojnë se kush jeni tani, ku doni të shkoni dhe ndoshta çfarë të shmangni.

Provoni këto udhëzime për të filluar:
-Kur keni përdorur kapacitetet tuaja të vërteta siç i përcaktoni.
-Kur keni punuar me diçka që ishte e vështirë ose sfiduese.
-Kur ndjeni gëzim për një përvojë, proces ose marrëdhënie.
-Kur u preke thellë.
-Kur kujtimet ose pritjet e shqetësimit, frikës, ankthit ose vuajtjes kanë ndikuar në zgjedhjet tuaja.
Historia juaj është e juaja!
Ju nuk i detyroheni askujt tjetër për të zbukuruar ose përmirësuar historinë tuaj. Megjithatë, nëse e thua mirë, mund të zbulosh se mësimet e nxjerra do të jetojnë gjatë në zemër.

Ja disa mënyra për të dalluar mësimet në tregime

-Si do ta përshkruanit procesin se si mësove të bësh çfarë dëshiron?
-Çfarë implikimesh të mundshme keni vënë re për të mësuarit dhe rritjen tuaj?
-Pse doje të mësoje mjaftueshëm për të investuar kohë dhe energji?
-Çfarë emocionesh keni vënë re?
-Si lidheshin ata me vetëkuptimin dhe veprimin?
-Si do të përshkruanit ndonjë debat apo tension me një person zemre?
-Si ndikuan njerëzit e tjerë në përparimin tim?
-Cilat aftësi, njohuri dhe qëndrime evoluan?
Sa më shumë ta stërvisnj veten për të vërejtur këto dhe detaje të tjera të spikatura të përfshira në një histori të mirë, aq më mirë do të jeni në mësimin e mësimeve nga historitë tuaja.

Të ngjashme