Kryefjala Logo

Si dasmat po e bëjnë martesën të komercializuar dhe materialiste

5 Tetor, 2022 | 11:47 am

Nuk dihet pse martesa dhe dasmat janë diçka që shoqëria i do absolutisht.
Janë të panumërta shfaqjet televizive, filma dhe botime kushtuar idesë së martesës dhe dasmave.
Që nga koha kur një grua hyn në një marrëdhënie mediat dhe shoqëria e fillon të planifikojë gjithçka.
Kur është koha e duhur për të thënë “Të dua”,kur duhet të shkoni me njëri-tjetrin,kur të bashkëjetoni dhe kur të filloni të prisni një unazë.

Duket sikur të gjithë e kanë përshpejtuar atë proces shumë më shpejt sesa duhet. Nuk po kuptohet më se pse martesa është bërë më shumë një vijë finishi dhe të gjithë po vrapojnë me shpejtësi.

Në një kohë ku mediat sociale janë dominuese është e lehtë të shihet se ku janë të gjithë të tjerët në jetë.
Është edhe më e lehtë të krahasosh martesën e dikujt me martesën tënde.
Interneti i ka kthyer dasmat në gara dhe martesat në njëra-tjetrën.

Por, dasma juaj duhet të jetë një ditë e veçantë për të festuar dashurinë që ju dhe personi juaj i rëndësishëm keni për njëri-tjetrin dhe martesa juaj duhet të jetë në sintoni me lidhjen dhe dashurinë që ndani.

Martesa nuk ka të bëjë me lulet,ose rregullimi i karrigeve apo se sa mirë përputhen shoqërueset tuaja të nuses. Nuk bëhet fjalë as për tortën apo për zbukurimet,por ëhet fjalë për të kaluar një ditë të rrethuar nga njerëzit që doni.

Nëse sinqerisht besoni se e ardhmja e martesës suaj ndikohet në mënyrë legjitime nga ndonjë prej këtyre gjërave, atëherë ndoshta duhet të rimendoni idenë e martesës.

Nëse je i gatshëm të bësh një përshtatje apo edhe të mërzitesh lehtë për detaje të vogla që askush nuk do t’i vërë re, e lëre më t’i kujtojë, atëherë ndoshta po e merr shumë seriozisht dasmën dhe martesën jo mjaft seriozisht.
Ideja kryesore është të bëni atë që është e drejtë për ju dhe jo sepse e gjithë bota po ju thotë ose po ju detyron ta bëni atë. Nëse dëshironi të dorëzoni para të gatshme si një bankomat për dasmën e përsosur përrallore atëherë mirë t’ju bëhet!

Por është koha të mendojmë pse po i bëjmë pikërisht këto gjëra?
A e donk këtë?
A ju mëson shoqëria se duhet ta dëshironi këtë gjë?
Apo e do sepse të intereson se çfarë mendojnë njerëzit?

Të ngjashme