Si dashuria juaj e parë ju ndikon përgjithmonë, sipas psikologjisë

7 muaj më parë

Ju kurrë nuk e harroni dashurinë tuaj të parë.
Duhet vetëm një këngë e caktuar ose përmendja e emrit të tyre, dhe befas, ju jeni përsëri pesëmbëdhjetë vjeç.

Ju gumëzhitni nga kujtimet e syve të tyre, ajo buzëqeshje, shija e emrit tuaj në buzët e tyre.
Ju madje mund të mbyllni sytë dhe të qëndroni atje përpara se tingulli i mesazhit tuaj të celularit t’ju kthejë në realitet.

•Dashuria juaj e parë bëhet një zgjatim i vetvetes.
Ne ishim të pafajshëm dhe të gatshëm të jepnim gjithçka për dashurinë tonë të parë. Ndërsa u afruam më shumë, ata filluan të ndiheshin më pak si një person i veçantë dhe më shumë si një zgjatim i vetes.

Ishte një përvojë e thellë që zakonisht nuk mund të përsëritet pas një thyerje zemre dhe plagët e brendshme na mësojnë të mos i lëmë të tjerët të hyjnë aq thellë.

•Dashuria juaj e parë krijon një kallëp me të cilin matni dashuritë e ardhshme.

Susan Andersen, një psikologe në NYU, thotë: “Marrëdhëniet e para të fuqishme mund të vulosin një shabllon në mendjen tuaj që aktivizohet në ndërveprimet e mëvonshme”.

Kur takojmë dikë që na kujton dashurinë tonë të parë, qoftë në një nivel të vetëdijshëm apo nënndërgjegjeshëm, ata ndezin sensorët tanë të tërheqjes si një pemë e Krishtlindjes.
Një pjesë e trurit tonë është kaq e etur për të rikrijuar eksitimin dhe risinë e herës së parë që ne kërkojmë partnerë që i përshtaten modelit të ish-it tonë.
Kjo ndonjëherë shihet si transferim.

•Dashuria juaj e parë ju ndihmon të përcaktoni se çfarë është dashuria.
Të biesh në dashuri atë herë të parë ndryshon perceptimin tonë për atë që është e mundur.

Dr. Nancy Kalish, një profesoreshë psikologjie në Universitetin Shtetëror të Kalifornisë në Sacramento, pohon se përvoja jonë e parë e të qenit i dashuruar me dikë që ju do është kaq e re dhe e panjohur sa që ju të dy duhet të eksploroni të panjohurën së bashku për të arritur një përfundim rreth çfarë është dashuria.

Të dy në thelb krijojnë një hartë identike se si duhet të shkojë dashuria dhe i referohen asaj përsëri dhe përsëri me çdo marrëdhënie të re. Me fjalë të tjera, këto përvoja të para janë përgjegjëse për përcaktimin e dashurisë dhe lundrimin në ujërat e saj të turbullta.

Të ngjashme