Shpirti juaj binjak platonik, bazuar në shenjën tuaj të horoskopit

3 muaj më parë

Çdo shenjë e zodiakut ka shpirtin e saj binjak romantik. Por a e dini se keni edhe një shpirt binjak platonik bazuar në shenjën tuaj të zodiakut?

•Dashi dhe Bricjapi

Në shikim të parë, do të mendonit se Dashi dhe Bricjapi nuk kanë kuptim si shpirtra binjakë platonikë. Në fund të fundit, Dashi dhe Bricjapi formojnë një aspekt katror mes tyre. Por të dyja këto shenja kardinale kanë shumë ngjashmëri që i bëjnë ata të admirojnë njëri-tjetrin në marrëdhëniet platonike.

Dashi dhe Bricjapi janë të dy fitues dhe individë të guximshëm. Dashi e shpreh atë përmes impulsivitetit të zjarrtë dhe veprimeve të guximshme, ndërsa Bricjapi është më i qëndrueshëm dhe i konsideruar në qasjen e tyre. Kjo bazë e përbashkët e ambicies dhe e frikës i bën Dashi dhe Bricjapi të respektojnë shumë njëri-tjetrin. Dashi dhe Bricjapi mund të mos jenë gjithmonë në të njëjtën faqe me njëri-tjetrin dhe të kenë konflikte herë pas here, por ata njohin forcën dhe bindjen e tjetrit. Në fakt, Dashi mund ta bëjë Bricjapin më të sigurt dhe të hapur për aventura të reja, ndërsa Bricjapi mund të rrënjos një ndjenjë të shëndetshme kujdesi dhe durimi tek Dashi përmes ndërveprimeve të tyre.

•Binjakët dhe Demi

Si shenja të afërta të zodiakut, Demi dhe Binjakët nuk janë aspak si njëri-tjetri. Demi është një shenjë fikse e tokës ndërsa Binjakët janë një shenjë uji e ndryshueshme. Por ata janë shpirtrat platonikë të njëri-tjetrit, sepse të dy janë argëtues në thelbin e tyre dhe nuk i pëlqejnë konfliktet e asnjë lloji. Si Binjakët ashtu edhe Demi preferojnë të shijojnë momentet e mira dhe të kenë biseda të shkëlqyera.

Demi është një dashnor i përsosur i gjërave të bukura në jetë dhe nuk është aq i mbyllur ndaj përvojave të reja siç i paraqesin disa njerëz. Ata në fakt kënaqen duke provuar gjëra të reja kur ato sjellin rehati dhe luks në jetën e tyre dhe stimulojnë të gjitha shqisat e tyre. Kjo e bën çiftimin platonik të Demit me Binjakët një çift të shkëlqyer, sepse Binjakët jetojnë për përvoja dhe aventura të reja. Sidomos ato që stimulojnë mendjen e tyre dhe i ekspozojnë në një rreth të ri miqsh. Sigurisht, Demi ndonjëherë mund të bëhet posesiv dhe Binjakët mund të thonë disa gjëra të pakuptimta, por këta të dy do të jenë gjithmonë shpirtrat binjakë platonike të njëri-tjetrit.

•Virgjëresha dhe Gaforrja

Si një çift tokë-ujë, Virgjëresha dhe Gaforrja kanë kuptim së bashku dhe shpesh mund të jenë në marrëdhënie romantike. Por këta të dy priren të jenë shpirtra binjakë më të mirë platonikë. Qoftë si prind dhe fëmijë apo kolegë që duan të flasin për serialet e tyre të preferuara televizive, Virgjëresha dhe Gaforrja janë shumë sentimentale me njëri-tjetrin dhe kujdesen për ndjenjat e tjetrit.
Lidhja e Gaforres me Virgjëreshën mund ta ashpërsojë Gaforren deri në kritika dhe të kuptojë vlerën e martesës së emocioneve me praktike. Lidhja e Virgjëreshës me Gaforren mund ta bëjë Virgjëreshën më të sjellshme në mënyrën se si flet dhe më pak të stresuar për dështimet e tyre të vogla në jetë. Të dy shpesh bëhen të besuar dhe ndihmojnë njëri-tjetrin ta kuptojnë jetën nga një këndvështrim i ri, gjë që i bën ata shpirtra binjakë të përsosur platonike.

•Luani dhe Peshorja

Është gjithmonë një shpërthim kur Luani dhe Peshorja janë në shtëpi. Si një çift zjarri-ajër, këta të dy mund të jenë të shkëlqyer në marrëdhëniet romantike, por funksionojnë më mirë si shpirtra binjakë platonike. Sidomos si miq.

Luani dhe Peshorja duan të shoqërohen dhe të argëtohen mirë. Ata gjithashtu kujdesen shumë për imazhin e tyre personal dhe përparimin e tyre në botë. Por Luani e shpreh atë më shumë në një mënyrë më të madhe se jeta, këtu për të fituar, ndërsa Peshorja preferon të jetë më gjithëpërfshirëse dhe të ndërtojë rrjetin e tyre ndërsa pushtojnë ambiciet e tyre. Lidhja e tyre së bashku zbut egon e Luanit dhe i shton më shumë stilit të Peshores. Sigurisht, si një çift i shenjës fikse dhe shenjës kardinal, Luani dhe Peshorja shpesh do të grinden dhe do të jenë kokëfortë për qëndrimet e tyre. Por në fund të fundit, ata janë shumë mbështetës për njëri-tjetrin dhe janë shpirtra binjakë platonike.

•Shigjetari dhe Ujori

Shigjetari argëtues, llafazan dhe i sinqertë është shpirti binjak platonik i Ujorit të ndërgjegjshëm dhe vizionar për komunitetin, dhe anasjelltas. Si një çift i ajrit-zjarr, ata shpesh e gjejnë veten në situata romantike, por e bëjnë edhe më mirë si miq, prindër dhe fëmijë, apo kolegë.

Shigjetari dhe Ujori pëlqejnë të mësojnë për gjëra të reja dhe të zgjerojnë horizontet e tyre. Por Shigjetari është rrezikuesi më i madh nga të dy, ndërsa Ujori është më ambicioz. Ata kanë gjithmonë një energji të lehtë mes tyre. Sigurisht, si një shenjë e ndryshueshme dhe fikse në mënyrë repsektive, Shigjetari tenton të ndjekë së bashku me Ujorin shumicën e kohës, por secili ka një efekt pozitiv tek tjetri. Shigjetari ndihmon Ujorin të jetë më i vetëdijshëm shoqëror, ndërsa Ujori mund ta ndihmojë Shigjetarin të përfundojë projektet që fillojnë dhe të mos heqë dorë në mes. Të dy janë shpirtrat platonikë të njëri-tjetrit.

•Peshqit dhe Akrepi

Si një çift ujë-ujë, Peshqit dhe Akrepi thjesht kanë kuptim së bashku dhe shpesh gjenden në marrëdhënie romantike. Por Akrepi dhe Peshqit janë më të mirë si shpirtra binjakë platonikë. Sidomos si miq dhe të besuar.
Të dy Peshqit dhe Akrepi kanë temperamente emocionale shumë të ngjashme. Ata janë të magjepsur nga misteret e jetës dhe fantastike, ata janë të ndërthurur thellë me emocionet e tyre dhe nuk ndjejnë asnjë turp të shprehen ashtu siç janë. Ata thjesht e bëjnë atë në mënyra paksa të ndryshme sepse Peshqit janë një shenjë e ndryshueshme ndërsa Akrepi është një shenjë fikse. Shoqërimi me Akrepin mund t’i bëjë Peshqit më të vetëdijshëm për realitetet më të ashpra të botës dhe të qëndrojnë më vigjilentë kur janë jashtë. Shoqërimi me Peshqit mund të zbusë pesimizmin e natyrshëm të Akrepit dhe të rrënjos tek ata një ndjenjë magjie dhe shprese. Të dy rrallë kanë mosmarrëveshje, por kur i bëjnë ata nuk e përfundojnë shpejt shoqërinë e tyre për shkak të kujdesit të thellë për njëri-tjetrin. Kjo i lejon Peshqit dhe Akrepin të punojnë me dallimet e tyre dhe të vazhdojnë të kenë një ndikim pozitiv mbi njëri-tjetrin.

Të ngjashme